Numatoma, kad Lietuvoje nuo 2021 m. liepos veiks Psichologinių krizinių įvykių skambučių centras (Skambučių centras), į kurį gyventojai galės kreiptis kasdien nuo 8 iki 20 val., įskaitant savaitgalius ir šventines dienas, ir 5 mobilios psichologinių krizių įveikimo komandos (mobilios komandos), vykstančios į krizinio įvykio vietą visose Lietuvos savivaldybėse.

Skambučių centro specialistai vieningu telefono numeriu 1815 priims skambučius iš visos šalies, budės ir perduos informaciją apie gyventojų pranešimus mobilioms komandoms, o mobilių komandų specialistai vyks į krizinio įvykio vietą (įvykus psichologinei krizei, pagalbą teiks kvalifikuoti patyrę psichologai, praėję mokymus psichologinių krizių srityje). Šios paslaugos planuojamos finansuoti valstybės biudžeto lėšomis, taigi gyventojams jos bus nemokamos.

Konkursui teikiamų projektų vykdymo trukmė – nuo 2021 m. liepos 1 d. iki 2021 m. gruodžio 31 d., planuojama maksimali projekto suma – 100 000 eurų. Numatoma, kad skambučių centro ir mobiliųjų komandų paslaugos gyventojams bus nuolatinės, t. y. teikiamos ir 2022 bei vėlesniais metais.

Konkursui teikiamų projektų pareiškėjais gali būti tik viešieji juridiniai asmenys. Projekto pareiškėjas gali turėti partnerį – viešąjį juridinį asmenį, su kuriuo pareiškėjas kartu teiks paslaugas ir (ar) organizuos veiklas. Partneriais nelaikomi pareiškėjo filialai ar kiti struktūriniai padaliniai, asmenys, prisidedantys prie projekto įgyvendinimo finansiškai, ir (ar) vykdant projektą įsigyjamų paslaugų teikėjai, prekių ar daiktų tiekėjai, rėmėjai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)