„Nors jų valstybės ir Baltarusijos atžvilgiu elgiasi negražiai, juk matote, kokia didžiulė „Sputnik V“ paklausa Vakarų šalyse, ir kiek daug žmonių stengiasi iki mūsų prasibrauti“, – pareiškė Baltarusijos prezidentas.

„Žmonės meldžia: padėkite! Sutarėme su V. Putinu, jog Baltarusija atidarys kelis pasienio punktus, pastatys ten palapinių, jeigu tik prireiks. Pas mus prie sienos tikrai užteks punktų priimti visus norinčius iš Lenkijos, Lietuvos ir kitų šalių. Ir ypač Ukrainos. Ten gi mūsų žmonės gyvena, viena kalba kalbam. Padėsime jiems pasiskiepyti. Dabar sprendžiamas šis klausimas, svarbu, kad pas mus nei dėl pandemijos, nei dėl vakcinavimo „niekas neina iš proto“, – pridūrė A. Lukašenka.

Delfi primena, kad kovo pabaigoje Baltarusijos valstybinė įmonė „Belmedpreparaty“ pradėjo Rusijoje sukurtos „Sputnik V“ vakcinos nuo COVID-19 ligos pramoninę gamybą.

Atvirame laiške „The Lancet“ – įtakingam medicinos leidiniui, paviešinusiam Rusijoje atlikto tyrimo, kurio išvados skelbia, kad skiepo veiksmingumas siekia 91,6 proc., rezultatus – mokslininkai kaltina vakcinos kūrėjus „duomenų neatitikimais“, „skaičių iškraipymais“ ir „šališkomis“ klinikinių bandymų rezultatų interpretacijomis.

Rusijos Gamalėjos tyrimų institutas, kuris ir sukūrė rusišką vakciną nuo koronaviruso, kaltinimus atmeta ir sako, kad jų atlikti tyrimai „visapusiškai atitinka“ tarptautinių klinikinių bandymų standartus ir pabrėžia, jog „Sputnik V“ vakcinos saugumą ir gebėjimą aktyvuoti imuninę sistemą patvirtina ne vienas tyrimas“.

Nuogąstavimai, dalis kurių taip ir nesulaukia jokios reakcijos nuo tada, kai Rusija praeitais metais paskelbė pirmąjį pirminį „Sputnik V“ tyrimą, gali sutrukdyti Rusijai pagaliau sulaukti žalios šviesos iš Europos vaistų agentūros, kurios inspektoriai atliko ir specialų etinį vakcinos tyrimų vertinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (920)