„Lietuva yra saugus prieglobstis opozicijos lyderiams, žurnalistams, pilietinės visuomenės atstovams ir mes darome viską, kad juos apsaugotumėme, suteiktumėme jiems tinkamas gyvenimo, darbo sąlygas“, – interviu „Bloomberg“ televizijai kalbėjo G. Nausėda.

„Žinoma, režimas siekia juos išgąsdinti ir vienas iš pastarojo įvykio tikslų buvo tiesiog parodyti žmonėms, žurnalistams, opozicijai: pažiūrėkite, mes galime jus sučiupti, nesvarbu kur jūs esate. Ore, vandenyje ar bet kur kitur. Manau, kad tai yra tikroji priežastis ir jų logika“ – teigė šalies vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad birželio viduryje Briuselyje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime būtina pasiųsti aiškią žinią Baltarusijai, jog Vakarai yra budrūs dėl įvykių Rytų šalyse.

„NATO viršūnių susitikime birželio viduryje turime apie tai diskutuoti, nes matome daugybę augančios įtampos elementų regione. Baltarusija tik vienas iš jų. Rusijos kariai prie Ukrainos, tam tikros įtampos Moldovoje, Sakartvele ir kitose Rytų partnerystės šalyse. Artimiausiame susitikime Briuselyje mums reikia pasiųsti aiškią žinutę, kad NATO atidžiai stebi, kas vyksta regione ir yra pasirengusi susitvarkyti su kylančiais iššūkiais“, – sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad sekmadienį iš Graikijos į Lietuvą skridęs laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minske. Baltarusijos oro erdvėje jį lydėjo šios šalies karinių oro pajėgų naikintuvas MIG-29.

Lėktuvu skrido Baltarusijos režimo kritikas Romanas Protasevičius, kuris buvo sulaikytas Minske.

Europos Sąjungos lyderiai pirmadienį pasmerkė Baltarusijos įvykdytą priverstinį keleivinio lainerio nutupdymą ir juo skridusio opozicijos aktyvisto R. Protasevičiaus bei jo draugės Sofijos Sapegos sulaikymą, o Bendrijos oro bendrovės paragintos vengti Baltarusijos oro erdvės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)