„Lietuvos užsienio reikalų ministerijai kelia didelį nerimą pastarosiomis savaitėmis susiklosčiusi padėtis ties Armėnijos ir Azerbaidžano siena. Esame susirūpinę dėl pranešimų apie tarp abiejų šalių ginkluotųjų pajėgų atstovų vykusius susidūrimus, sukėlusius pavojų tiek karių, tiek civilių gyvybėms.

Kviečiame abi puses deeskaluoti situaciją, atitraukti karius. Susitarimas dėl valstybių sienų delimitavimo ir demarkavimo gali būti pasiektas tik taikiu keliu prie derybų stalo, o ne telkiant karius pasienyje. Toliau atidžiai stebime situaciją ir manome, kad žingsniai deeskalacijos link prisidėtų prie Armėnijos ir Azerbaidžano pasitikėjimo stiprinimo bei konflikto sprendimo“, – sakoma URM pareiškime dėl padėties ties Armėnijos ir Azerbaidžano siena.

Kaip ELTA jau pranešė, Armėnijos gynybos ministerija pranešime teigė, kad, kariškiams ginčijamame pasienio regione vykdant inžinerijos darbus, Azerbaidžano kariuomenė „apsupo ir sulaikė šešis karius“. Azerbaidžano kariuomenė savo ruožtu Armėnijos kariškius pranešime apie sulaikymą apibūdino kaip „žvalgybos ir sabotažo grupę“. Armėnijos kariškiai „mėgino užminuoti tiekimo kelius, vedančius į Azerbaidžano kariuomenės pozicijas“. Jie „buvo apsupti, neutralizuoti ir nuvežti į kalėjimą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)