„Palangoje yra didžiulė pasirinkimų galimybė. Iš tiesų, galima apsigyventi ir nuo 10 eurų iki brangiau. Todėl pasirinkimų ir pavalgyti, ir apsigyventi yra didžiulė konkurencija (…). Be abejo, dar vietų galima rasti. Tai yra natūralu, nes žmonės ir atsisako kažkokių vietų, ir vėl užsisako. Tačiau kiek kalbėjau su verslininkais, per patį vasaros piką tie žmonės mielai renkasi Palangą“, – tikino meras.

Ar čia atvykę tūkstančiai žmonių galės greitai atlikti testus Galimybių pasui gauti? Š. Vaitkus sakė, kad Palanga turi vieną punktą ir viskam reikia žmogiškųjų išteklių.

„Palanga nėra Vilnius, neturi Santariškių mieste, neturi didelių įstaigų, tai natūralu, kad tie patys medikų srautai, kurie ir testuoja, yra riboti. Jie dar susiduria su vasaros žmonių srautu. Natūralu, kai mes turime vieną punktą, tai jis gali aptarnauti tiek, kiek gal, kiek girdėjau, 30 žmonių per dieną. Vietos nėra, bet aš raginu žmones testą atsivežti. Galima pasidaryti savo mieste ir atvažiuoti.“

Pastebėjus, kad jis galioja tik 24 val., Š. Vaitkus pasiūlė, kad tuomet reikia iš anksto užsirašyti naujam testui.

„Taip yra, tokie Vyriausybės nutarimai, bet aš manau, kad praeis ta pandemija (…), didelė dalis renginių vis tiek vyks lauke, tai gal to paso ir ne visiems prireiks. Realiai to paso reikia viduje esančiose kavinėse. Jeigu geras oras, žmonės sėdi lauke. Tą verslas žino ir tam ruošiasi.“

Pasiteiravus mero, kodėl buvo išplėstos mokamų stovėjimo aikštelių zonos, jis pirmiausia pabrėžė, kad nėra mokamo įvažiavimo į Palangą.

Šlaugbaumų nėra, nereikia mokėti. Dabar dėl atvažiavimo su automobiliu, natūralu, kad jeigu žmogus nori privažiuoti prie jūros, privalo mokėti. Raudonojoje zonoje – 1,2 Eur, kai tuo tarpu Vilniuje kainuoja 1,5 Eur, o mėlynojoje zonoje – 2,5 Eur. Aš raginu visus žmones atvažiuoti į Palangą ir pamiršti automobilį.

Juk atvažiuojate pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru, pasivaikščioti parke, pagulėti prie jūros. Tai kam automobilis? Aš suprantu, kad Vilniuje yra atstumai, 10-15 km, reikalingas automobilis. Kam jis čia reikalingas? Nereikalingas, palikite čia savo apgyvendimo įstaigoje automobilį ir dviračiu ar pėsčiomis pasivaikščiokite po gražią Palangą.“

Juokais pasiteiravus mero, kiek yra dabar Palangoje viešųjų tualetų, jis sakė, kad net 34 ir tai yra vienas didžiausių skaičių Lietuvoje. Taip pat pažadėjo, kad jų tinklas bus plečiamas.