„Vertinu kaip visiškai nepagrįstą poziciją. Dar daugiau – ji, mano supratimu, yra net ir tam tikra prasme rizikinga: nukelti iki paskutinio termino, iki paskutinių dienų. Gali atsitikti kažkokių ir objektyvių dalykų, dėl kurių žmogus paskui negalės pasiskiepyti“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Veryga.

Jo teigimu, jau yra žinomas ne vienas atvejis, kai žmogus dėl paskirtos operacijos ar kitų priežasčių negalėjo atvykti antrai „Vaxzevria“ dozei, kuri suleidžiama praėjus 12 savaičių nuo pirmosios.

„Užsispyrusiai neleidžiama keisti, įsikibus laikomasi maksimalaus termino. Tai gali sukelti bendrai riziką ir net peržengti tas ribas, nepasiskiepyti laiku, kas reiškia, kad būtų pažeisti nurodymai pagal klinikinius tyrimus. Bendrai žiūrint, tas burbulas, kiek žmonių nori skiepytis, tam tikra prasme yra nuslūgęs, jis greit išsisklaidys“, – pažymėjo buvęs ministras.

SAM, pasak jo, ir apskritai yra padariusi daug klaidų organizuojant vakcinavimo procesą.

„Čia aš nematau tam nei logikos, nei prasmės, o abiturientams tai yra ir būtina padaryti“, – pridūrė A. Veryga.

Didžiausia diskusija dėl galimybės pasiankstinti „Vaxzevria“ vakcinos dozę kilo po to, kai švietimo įstaigų atstovai pradėjo viešai raginti SAM leisti tai padaryti, kad abiturientams nekiltų rizika dėl saviizoliacijos praleisti brandos egzaminus.

SAM savo ruožtu tikina, kad esant pagrįstoms priežastims tokia galimybė yra sudaryta, tačiau mokyklų atstovai teigia, kad paankstinti „Vaxzevria“ dozę abiturientams yra sudėtinga.

Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, leisti visiems susitrumpinti antros vakcinos terminą neplanuojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)