Anot portalo, su nukentėjusiaisiais susitaikiusiam S. Kakčiui teismas uždraudė vienerius metus vairuoti transporto priemones ir patvirtino grafiką, pagal kurį Mažeikių ligoninės direktorius žuvusiojo vaiko artimiesiems atlygins likusią 60 tūkst. eurų neturtinės žalos dalį.

15 tūkst. eurų medikas vaiko tėvams geranoriškai jau buvo sumokėjęs iškart po nelaimės, nelaukdamas tyrimo baigties.

Portalo teigimu, skirdamas bausmę teismas pažymėjo, kad S. Kakčio kaltė įvykyje nekelia abejonių, tačiau atsižvelgė į jo asmenybę, ją charakterizuojančius duomenis, į tai, kad byloje buvo nustatyta lengvinančių aplinkybių, o sunkinančių – nebuvo.

„Atsižvelgęs į byloje ištirtus duomenis, teismas konstatavo, kad S.Kaktį galima atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, kadangi jis kaltu prisipažino, savo noru iš dalies atlygino padarytą žalą ir susitarė su nukentėjusiaisiais dėl likusios žalos atlyginimo, taip pat susitaikė su nukentėjusiaisiais bei yra pagrindas manyti, kad naujų nusikalstamų veikų S.Kaktys nebedarys“, – rašoma straipsnyje.

Aštuonerių metų amžiaus berniuko gyvybę nusinešusi avarija įvyko 2018 metų lapkričio viduryje Mažeikių rajone, kelio Anulynai–Tirkšliai atkarpoje ties Balėnos kaimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tądien po pamokų vaikus namo vežęs mokyklinis autobusas apie 14 valandą sustojo išleisti vieną jų Balėnose.

Pasak prokuratūros, autobusas sustojo su įjungtomis įspėjamosiomis mirksinčiomis oranžinėmis šviesomis, kelio matomumas buvo geras.

Išleidus mokinį iš autobuso, jis neskubėjo eiti per kelią, laukė, kol pajudės mikroautobusas. Mažamečiui kertant kelią, jį partrenkė nuo Telšių pusės atvykęs automobilis, kurį vairavo tuometinis Regioninės Telšių ligoninės gydytojas S. Kaktys. Jis tuo metu buvo ir Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys, priklausė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Tyrimo metu įtarimai buvo pareikšti ir autobuso vairuotojui, kuris turėjo pareigą palydėti jaunesnį nei dešimties metų berniuką į kitą kelio pusę. Vėliau nuspręsta tyrimą jo atžvilgiu nutraukti, nes baudžiamoji atsakomybė jam būtų grėsusi tik tuomet, jei būtų nustatyta, kad S. Kaktys nepažeidė kelių eismo taisyklių.

Lietuvos teismo medicinos ekspertizės centras vėliau pateikė išvadą, kad S. Kaktys zonoje, kurioje leidžiama važiuoti 90 km/h greičiu, važiavo 149 km/h greičiu.

Pats gydytojas teismui buvo pateikęs specializuoto autoserviso kompiuterio duomenis ir privataus eismo įvykių eksperto išvadą, kad įvykio metu važiavo 94 km/h greičiu.

Gydytojo išsilavinimą turintis S. Kaktys 1996-2000 metais ėjo Seimo nario pareigas, 1999-2000 metais buvo Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministru.

S. Kaktys buvo teisiamas vadinamoje „Mažeikių naftos“ byloje, vėliau ją teismas nutraukė dėl senaties.

Šioje byloje buvęs savivaldybių ir valdymo reformų ministras Sigitas Kaktys, susisiekimo ministras Rimantas Didžiokas ir ūkio viceministras Antanas Bartulis buvo kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu parafuojant ir pasirašant 1999 metais sutartis su JAV bendrove „Williams International Company“ dėl bendrovės „Mažeikių nafta“ akcijų pardavimo ir šios teisės valdyti šią įmonę perdavimo.

Telšių apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)