Kaip sakė Kėdainių ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Kuodienė, jaunas vyras į ligoninę buvo paguldytas 17 dieną, o 22 dieną mirė. Apie šį konkretų pacientą ir jo situaciją dėl duomenų apsaugos ligoninė negalėjo pateikti daugiau informacijos.

„Apskritai pati liga yra klastinga, su įvairiomis komplikacijomis, tikrai neprognozuojama“, – sakė R. Kuodienė.

Ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai sakė, kad jų ligoninėje dar nesijaučia pavasarinio atokvėpio.

„Už lango kvepia (artėjančia vasara), o viduje – kol kas tikrai ne vasara. Vis laukiame, ženklai yra viltingi. Bet, žinote, viltis yra greitesnė negu faktai“, – sakė R. Kuodienė.

Pasak ligoninės atstovės, jų kovidiniame skyriuje iš 25 lovų, paprastai 15 būna užimtos.

„Norėtume laisvėjimo visi, ir tie ligoniai, kurie neserga kovidu, bet yra suvaržyti. Yra nepasitenkinimas, nes žmonės ilgai laukia pagalbos, pyksta“, – sakė R. Kuodienė.

Pastebima, kad į ligoninę patenka daugiau jaunų žmonių. Tačiau medikus liūdina ir atvejai, kai sunkiai suserga senoliai, kurie jau turėjo būti paskiepyti.

„Tikrai matome, kad jaunesni žmonės patenka į ligoninę. Šį mėnesį buvo bent keli 20+ amžiaus grupės pacientai. Bet man asmeniškai būna truputį liūdna, kada matau, kad pakliuvo 85+ pacientas, kuris gegužės mėnesį jau tikrai turėjo būti paskiepytas. Žmonės sako: „kam skiepytis, jeigu vis tiek sergi?“. Taigi ir skiepijamės, kad nebūtų sunkių atvejų, nes yra įrodyta, ir visi ištisai sako, kad mirtinų atvejų mažėja pasiskiepijus“, – pasakojo R. Kuodienė.

Praėjusią parą šalyje nustatyti 523 ligos atvejai, 7 žmonės mirė.

Kaip jau skelbta, savaitgalį nuo kovido mirė du jauni žmonės. Apie tai plačiau galima skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)