„Baltarusijos žmonėms išvykti kliuvinys yra režimas, o ne fiziniai keliavimo būdai. Dabar Lukašenkos režimas draudžia baltarusiams išvykti, yra labai griežti reikalavimai, kokiais pagrindais gali Baltarusijos piliečiai vykti į užsienį“, – antradienį Žinių radijui sakė A. Skaisgirytė.

„Čia yra problema, o ne fizinis veikimas. Yra taip pat kelių transportas, kuriuo galima vykti, jeigu yra įmanoma, žmogui leidžiama vykti“, – pridūrė ji.

Ji komentavo viešojoje erdvėje pasirodžiusius nuogąstavimus, kad taikomi skrydžių apribojimai gali paveikti ne tik Minsko režimą, bet ir eilinius Baltarusijos piliečius.

ES lyderiai pirmadienį paragino ES Tarybą priimti būtinų priemonių, kad būtų uždrausti Baltarusijos avialinijų skrydžiai ES oro erdvėje ir uždaryta prieiga prie ES oro uostų reisams, aptarnaujantiems tokių oro bendrovių, taip pat ES avialinijas paragino vengti Baltarusijos oro erdvės.

Vengti šios šalies oro erdvės jau nusprendusios tokios kompanijos kaip „Air France“, „Finnair“, „Lufthansa“ ir kt., taip pat ribojimų skrydžiams, aptarnaujamiems per Baltarusiją, ėmėsi Lietuva, Ukraina, o Jungtinė Karalystė uždraudė Baltarusijos valstybinei oro bendrovei „BelAvia“ rengti skrydžius į Didžiąją Britaniją.

„BelAvia“ savo ruožtu atšaukė skrydžius į Lietuvą – iki birželio 26 dienos, į Prancūziją ir Jungtinę Karalystę – iki spalio 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)