Po kelių minučių, kai liepsnos jau apėmusios visą stogą, pro langus buvo matyti, kad dega ir namo vidus, pasigirdo ugniagesių sirenos. Kaimynė pasakoja, kad aplinkiniai puolė prie namo, ieškojo kuo apmalšinti liepsnas, nes viduje buvo moteris. Tačiau ugnis buvo tokia stipri, kad namas supleškėjo lyg degtukas.

„Tos moters klyksmas buvo, pagalbos ji prašėsi, bet jiems nepavyko jos išgelbėti“, – pasakojo kaimynė Nijolė Lukoševičienė.

Kita kaimynė teigė, kad visur buvo dūmai ir po šio baisaus įvykio jai net sunku šnekėti, byra ašaros.

Dar viena liudininkė tikino, kad buvo labai didelis karštis ir buvo neįmanoma įeiti į namą.

„Viskas labai greitai įvyko“, – teigė ji.

N. Lukoševičienė pasakojo, kad moteris buvo įkalinta vonioje ir nesugebėjo išlįsti.

„Daužtas ir langas, bet kodėl ji nešoko per jį, niekaip negalime suprasti.“

Numalšinus liepsnas moteriai niekas padėti nebegalėjo. Šiandien tragedijos vietoje kaimynai dega žvakes, mamos neteko trys vaikai. Vienam – vos du mėnesiai. Nelaimės metu viduje buvo ir vienas vaikas, jį spėta ištraukti pro langą.

„Aš manau buvo kalba apie kažkurias iš lauko durų užrakintas, nes mergytė bandė per jas pabėgti ir jai nepavyko. Aišku, paskui ją per tą langą ištraukė“, – teigė liudininkė.

Per gaisrą apdegė žmoną bandęs gelbėti vyras, į ligoninę išvežtas ir vaikas. Vyras apdegė kvėpavimo takus ir 30 proc. kūno.

„Vaikas aštuonerių metų ir vyras 32-ejų metų. Vaikas po apžiūros ir būklės stebėjimo buvo vakar paleistas namo. Jis nepatyrė jokių sužalojimų, o vyras dėl kūno nudegimo yra šiuo metu gydomas reanimacijos skyriuje“, – sakė Alytaus S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrij Kačiurn.

Aiškėja, kad per gaisrą žuvo ir nukentėjo ne namo šeimininkai, kurie čia buvo atsikraustę vos prieš kelias savaites, bet į svečius atvažiavę giminės. Žuvo namo savininkės brolienė, o reanimacijoje guli brolis. Labiausiai tikėtina, kad gaisras įsiplieskė sprogus dujų balionui.

„Sakė, kad naktį jautė dujas, dėl to jie bandė vakar tai tvarkyti ir kas ten įvyko, ar jie bandė atjungti tuo momentu, ar išnešti (…). Tuo momentu, kai jie kažkam skambino konsultuotis dėl to, kaip tai padaryti ir bekalbant telefonu įvyko tas sprogimas“, – kalbėjo įvykio liudininkė.

Ugniagesiai sako, kad vos pajutus dujų kvapą delsti negalima.

„Pasimuiluoti kažkokią kempinėlę, padaryti tokių burbulų ir žiūrėti, ar tiesiog nesipučia vandens burbuliukai. Jeigu ne, vadinasi, saugu eksploatuoti. Toliau reikėtų vengti, kad balionas būtų arčiau kaip metras iki šildymo įrenginio. Pajutus dujų nuotėkį miesto bute, pranešti dujų avarinei tarnybai“, – komentavo Alytaus Priešgaisrinės tarnybos vyr. inspektorius Povilas Armanavičius.

Užupių k. bendruomenė socialiniame tinkle pradėjo rinkti paramą.

„Užupių bendruomenė paskelbė sąskaitą, kur galima aukoti, bet norėtųsi dar tos moters sąskaitos, nes ji liko be namų, o kita šeima liko be mamos“, – sakė N. Lukaševičienė.

Paaukoti galite čia:

Swedbank sąsk. nr: LT807300010167916092

Gavėjas: Užupių kaimo bendruomenė

Paskirtyje nurodykite „auka“

Praėjusios trys paros buvo itin tragiškos – liepsnose žuvo keturi žmonės, dar du buvo sužaloti.