Pagrindiniai klausimai, kurie buvo svarstyti, šaltinių žiniomis, buvo ne tik jau minėtas įstatymo projektas, bet ir prieš porą dienų išplatintas viešai keliolikos konservatorių pareiškimas dėl to, kad dėl Partnerystės įstatymo reikėtų atsiklausti tautos nuomonės referendume.

Turimais duomenimis, pirmadienio vakarą vykusiame TS-LKD prezidiumo posėdyje dalyvavo ne tik Prezidiumo nariai, bet ir dalis minėtą pareiškimą pasirašiusiųjų Seimo narių bei konservatorių deleguota, tačiau partijai nepriklausanti premjerė Ingrida Šimonytė bei partijos prezidiumo narys ir garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis.

„Krikdemus vadovybė tiesiog daužė, tačiau jie kirto atgal savaisiais argumentais. Buvo karšta“, – sakė vienas iš Prezidiumo posėdyje dalyvavusių partijos narių.

Delfi vėlų pirmadienio vakarą bandė susisiekti su didžiąja dalimi TS-LKD prezidiumo narių, tačiau nė vienas iš jų neatsiliepė.

Teigiama, kad konservatorių partijos prezidiumo audringi pareiškimai skriejo iš abiejų šalių pusių: už „partijos programos išdavimą“ kliuvo ir partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui, ir I. Šimonytei, o pastaruosius ginti stoję europarlamentarai Rasa Juknevičienė ir Andrius Kubilius pasirašiusiuosius po referendumo siūlymu kaltino „padedant Kremliui ir Karbauskio politikai“.

Prezidiume turėjo būti priimta partijos pozicija, kaip elgtis su minėtu partijos narių pareiškimu dėl referendumo sušaukimo.

Turimais duomenimis, paties posėdžio metu jokia pozicija nebuvo priimta, motyvuojant pretekstu, esą nėra parengtas dokumento tekstas.

Teigiama, kad balsavimas – pritarti ar ne partijai dėl dalies narių pozicijos dėl referendumo – vyks vėlai vakare ir naktį elektroniniu balsavimu, o oficiali partijos pozicija bus paskelbta antradienio rytą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)