Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis informavo BNS, kad protestuotojai laidė popierinius lėktuvėlius, todėl pareigūnų buvo įspėti, tačiau baudų niekas nesulaukė.

„Ambasada pasiskundė, kad į jų kiemą laidomi lėktuvėliai, pareigūnai akcijos dalyvius perspėjo, kad to nedarytų“, – teigė R. Matonis.

Kaip pranešė LRT naujienų portalas, akcijoje dalyvavo apie 30 žmonių, kurie buvo atsinešę istorines Baltarusijos vėliavas, plakatus su užrašais „Lukašenka – teroristas“, „Šis režimas neturi ateities“, „Lukašenkos režimas – XXI amžiaus holokaustas.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Aviakompanija „Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Be to, Baltarusija buvo pakėlusi naikintuvą ir karinį sraigtasparnį priversti nutupdyti civilinį orlaivį.

Šiuo lėktuvu skrido Baltarusijos opozicijos aktyvistas, žurnalistas Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė S. Sapega.

Pernai „Nexta“ įkūrėjus 22 metų Sciapaną Pucilą ir 26 metų R. Pratasevičių Baltarusija įtraukė į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą, o patį kanalą paskelbė „ekstremistiniu“ ir nurodė jį blokuoti.