„Būdamas nuoseklus krikščionis, aš gerbiu bet kokios seksualinės orientacijos žmones ir nusikalsčiau prieš Dievą ir savo sąžinę, jei juos niekinčiau. Dauguma Lietuvos žmonių, net ir nekrikščionių, laikosi panašios nuostatos.

Įdomus faktas: per 83-ejus savo gyvenimo metus nesutikau žmogaus, kuris man girdint būtų paniekinamai kalbėjęs apie gėjus ar lesbietes“, – feisbuke rašė S. Tamkevičius.

Pasak dvasininko, į tai, ką šiandien mes niekinamo kitiems skaitome interneto komentaruose, turėtume mažiausiai kreipti dėmesio, nes piktus komentarus gali rašyti pikti neišmanėliai arba žmonės, suinteresuoti tautoje kelti sąmyšį.

„Save gerbiančios internetinės svetainės tokius komentarus net be įstatymo įpareigojimo turėtų kuo greičiausiai ištrinti. Žodžio laisvė nesuderinama su piktais ir žmones niekinančiais komentarais.

Netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms linkėčiau elgtis taip, kaip elgiamės mes, kunigai. Kai apie mus rašomi niekinantys straipsniai ir tam tikri komentarai, nepuolame į panieką ir nešaukiame, kokie mes nelaimingi ir kaip labai pažeidžiamos mūsų teisės. Išlaikoma ramybė yra svarbesnis ginklas ginant savo teises nei nuolatinis verkšlenimas, kad mus puola ir esame labai nelaimingi“, – rašė S. Tamkevičius.

Nerimauja dėl vaikų

Kardinolas rašė, kad jam neramu, jog pastaruoju metu per mažai kalbama apie vaikų teises.

„Man neramu, kai šiandien nuolat girdžiu kalbant apie netradicinės orientacijos žmonių teises ir mažiausiai – apie vaikų teises. Vaikai turi teisę turėti tėtį ir mamą, ir jie bus labiausiai nuskriausti, jei juos augins dvi mamos arba du tėčiai. Todėl labai linkiu politikams daugiau mąstyti apie vaikų teises, nes kokie bus vaikai, tokia bus ir ateities Lietuva, o vaikai bus tokie, kiek turėsime vyro ir moters sukurtų darnių santuokų, kuriose tėvų meilės apsupti augs laimingi vaikai“, – rašė S. Tamkevičius.

Kardinolas teigė, kad jam neramu, nes mato „vis labiau peršamą genderistinę ideologiją ir nesuprantančius arba nenorinčius jos žalos suprasti įstatymų leidėjus, politikus ir žurnalistus“.

„Kai šiandien tolimoje Kalifornijoje trys vyrai sukūrę šeimą auginą vieną vaiką, mums atrodo, kad Lietuvoje taip nebus. Bus, jei mes nebūsime pilietiški ir neapginsime elementarių žmogaus teisių, išplaukiančių iš pačios žmogaus prigimties.
Man liūdna, kai politikai jaučiasi nepajėgūs priimti įstatymus, visiškai apginančius moterų teises, ir tiesiog vergiškai prašo ratifikuoti Stambulo konvenciją, kad tarsi iš naujo Kremliaus mums būtų nurodinėjama, kaip turime gyventi ir gerbti vieni kitus“, – rašė S. Tamkevičius.

Jis kritikavo tai, kaip vyksta partnerystės įstatymo svarstymas.

„Man liūdna, kad neatsiklausus tautos referendumo būdu Partnerystės įstatymu bandoma keisti Konstitucijoje įtvirtintą šeimos sampratą. Žmogaus teisės negali būti kuriamos ant emocijų – meilės ar neapykantos – pamato, nes tuomet galima susikurti fašistinę ar neomarksistinę ideologiją; jų atneštą „laimę“ mes turėjome progos patirti rudosios ir raudonosios okupacijos metais“, – teigė S. Tamkevičius.

Dvasininko supratimu, mes turime teisę elgtis pagal sveiką mūsų prigimtį – be valstybinės prievartos, be nuorodų, be pasekmių mūsų reputacijai, darbo santykiams ir politinei karjerai.

„Kitaip yra sukuriamos privilegijuotos grupės, žmonės pradeda bijoti pasakyti ką nors nepolitkorektiško arba kas būtų palaikyta neapykantos kalba. Mes esame prieš tai, kad vienos siauros grupės ideologija arba interesai būtų padaromi pasaulio centru. Ne už tokią Lietuvą kovojome okupacijos metais, ir, viliuosi, sveikas protas nugalės“, – rašė S. Tamkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)