„Šiuo metu atliekama orlaivio oro uoste apžiūra, kuri galimai užtruks iki vakaro. Esame apklausę jau apie kelias dešimtis asmenų, skridusių lėktuvu, tarp jų ir įgulos narius“, – žurnalistams pirmadienį sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

„Orlaivio apžiūros metu bus stengiamasi paimti visus – tiek garso, tiek vaizdo įrašus ir visa kita, kas susiję su šiuo incidentu“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat sakė, kad buvo apklaustas ir orlaivio kapitonas, vykdoma ir papildoma apklausa.

Kapitonas, anot teisėsaugos, sprendimą keisti kryptį į Minską priėmė pasitaręs su „Ryanair“ vadovybe.

„Priėmė sprendimą orlaivio kapitonas, pasitaręs su „Ryanair“ vadovybe“, – teigė Kriminalinės policijos vadovas.

Jo teigimu, lėktuvu iš Atėnų skrido 126 žmonės ir įgulos nariai, tačiau po nutupdymo Minske Vilnių pasiekė 121 keleivis.

R. Kiškis taip pat sakė, kad tyrimo metu „pakankamai nuosekliai dėliojasi įvykio paveikslas“.

Generalinės prokurorės pavaduotojas Gintas Ivanauskas pridūrė, kad viešumoje esanti informacija iš dalies atitinka tai, kas įvyko sekmadienį.

„Negalime tvirtinti, kad viešumoje sklandanti informacija pilnai atitinka tuos duomenis, kurie nusistatinėja tyrimo metu, bet nemaža dalimi taip“, – spaudos konferencijoje sakė G. Ivanauskas.

Jis teigė, kad tokio masto tyrimas gali trukti pakankamai ilgai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją