Anot prokuratūros, kaltinimai dėl strateginių prekių kontrabandos pateikti vienam uždarosios akcinės bendrovės darbuotojui ir Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje dirbusiai moteriai.

Per ikiteisminį tyrimą, kurį atliko Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, nustatyta, kad praėjusių metų pradžioje viename Kauno LEZ terminalų laikinai saugotos didelės vertės strateginėms prekėms ir karinei įrangai priskiriamos sraigtasparnio uodegos mentės.

Jas į Lietuvą iš užsienio įvežė viena Kauno įmonė, kuri, pagal numatytus reikalavimus, turėjo krovinį griežtai saugoti tik LEZ teritorijoje esančiame laikino saugojimo sandėlyje.

„Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams patikrinus nurodytą terminalą, jame rastos visai kitos prekės – senas, nudėvėtas sraigtasparnio uodegos sraigto menčių komplektas. Įvežtos ir turėjusios būti laikinai saugomos prekės aptiktos netrukus, tik kitoje vietoje – pareigūnų patikrintame minėtos Kauno įmonės automobilyje“, – rašoma pranešime.

Pasak teisėsaugos, Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad jei prekės perkeliamos iš laikino saugojimo sandėlio neturint tam karinės įrangos importo licencijos ir išvengiant muitinės kontrolės, tai vertinama kaip neteisėtas didelės vertės prekių įvežimas arba kontrabanda.

Už šiuos nusikaltimus kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Kauno apygardos teismas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)