Ministro teigimu, beprecedenčio įvykio metu, kai Minske sekmadienį priverstinai buvo nutupdytas keleivinis lėktuvas, kuriuo skrido R. Pratasevičius, buvo sulaužyti ne tik tarptautinės teisės, bet ir žiniasklaidos laisvės, žmogaus teisių bei moralės principai.

Tai, anot ministro, reikalauja ne tik griežtos tarptautinės reakcijos, bet ir solidarumo su režimo priespaudą patiriančiais Baltarusijos žmonėmis.

„Lietuvoje dirbantiems Baltarusijos žurnalistams norime dar kartą aiškiai patvirtinti, kad užtikriname Lietuvos Respublikos Konstitucijoje bei tarptautiniuose dokumentuose išdėstytų principų laikymąsi, giname tiek visuomenės teisę žinoti, tiek žiniasklaidos teisę vykdyti savo misiją“, – pranešime teigė S. Kairys.

„Kviečiu Baltarusijos žurnalistus į susitikimą norėdamas pirmiausia iš jų pačių išgirsti, kuo galime padėti jiems ir visam žiniasklaidos laisvės užtikrinimo bei visuomenės informavimo procesui“, – sakė jis.

Baltarusijos aktyvisto ir žurnalisto R. Pratasevičiaus sulaikymo situaciją kultūros ministras pirmadienį taip pat aptars susitikdamas su Medijų taryba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)