„Reikėtų ieškoti būdų ne kaip skaldyti visuomenę, bet kaip ją suvienyti“, – laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo S. Malinauskas ir vardijo, kad kai kurie Galimybių paso neturintys asmenys turės gyventi ir su daugiau rizikų, nes ne visi norintys jau gali gauti skiepą.

„Čia, mano galva, yra rimta problema. Čia yra priežastis, dėl kurios Vingio parke susirinko dešimt tūkstančių žmonių. Ne tik dėl to, kad žmonės Lietuvoje yra homofobiški ir panašiai“, – teigė S. Malinauskas.

Galimybių pasą aršiai kritikuoja ir kai kurie verslininkai viešai pareiškę, kad neskirstys savo klientų į juos turinčius ir ne, tad ir toliau kai kurios kavinės ketina savo lankytojus priimti tik lauke, o kai kurie sporto klubai ir toliau ketina laikytis dabar esamos tvarkos, kai ribojamas viduje esančių asmenų skaičius.

Pats S. Malinauskas pabrėžia, kad nėra toks aršus priešininkas ir akivaizdžiai savo veiksmais nepalaikyti Galimybių paso neketina, bet toliau kritikuoja: „Nesu kažkoks labai aršus priešininkas, bet nuo pat pradžių sakiau: tai yra šūvis sau į koją. Politikai tą pajaus, todėl, kad nieko nėra blogiau nei visuomenėje sukurti tokį jausmą, kad yra antrarūšiai ar trečiarūšiai žmonės. Net į tuos žmones, su kuriais mūsų pozicijos nesutampa, reikia žiūrėti pagarbiai“.

S. Malinauskas net neabejoja, kad atsiras tokių, kurie gal nežinos, kaip tą Galimybių pasą gauti, o gal nežino ir kaip užsiregistruoti skiepui ir panašiai. Jo teigimu, tokie žmonės pasijaus nuskriausti.

Pašnekovas taip pat pabrėžė, kad nereikia dairytis tik į sostinę, visoje Lietuvoje kils nesusipratimų ir nusivylimų, kai paaiškės, kad vienu ar kitu laisvinimu gali pasinaudoti tik Galimybių pasą turintys asmenys. „Nereikia žiūrėti tik į Vilniaus gatvę, kad štai sostinė, tai bus daug kur. Net kokioje šeimos šventėje reikės pasižiūrėti, kad tavo močiutė ar antros eilės dėdė turėtų tą pasą, nes tu kitaip kartu su juo negalėsi, kaip buvo sakoma, vestuvėse dalyvauti. Aš matau tai kaip problemą. Duok Dieve, kad aš klysčiau, bet toks jausmas, kad kai kurie žmonės giliai viduje jaučiasi valstybei ne tokie svarbūs kaip kiti, kurie pasiskiepijo ir Galimybių pasą gavo“, – tvirtino S. Malinauskas.

Apžvalgininkas svarstė, kad galbūt Galimybių pasas bus trumpalaikis sprendimas ir „pats gyvenimas viską sutvarkys“, kol visi kartu įgysime kolektyvinį imunitetą ir galėsime naudotis visomis paslaugomis.

Pasidomėjus, ar pats, jei būtų sprendimų priėmėjų vietoje, būtų svarstęs Galimybių pasą, atsakė konkrečiai. „Ne, aš tokio galimybių paso nebūčiau įvedinėjęs, – teigė S. Malinauskas ir pridūrė. – Politikams, kurie jį įvedė, tai šūvis į koją.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ aptariamos savaitės naujienos, tad S. Malinauskas kalbėjo ne tik apie Galimybių pasą, bet ir apie „Euroviziją“, Kaune planuojamas LGBT eitynes, Šeimų maršą ir kitas aktualiausias savaitės naujienas. Visą pokalbį galite rasti čia, o laidą „Jūs rimtai?“ „Delfi“ televizijos eteryje žiūrėkite penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)