„Mobingas yra problema, kuri yra kiekvieną minutę, kiekvieną dieną šalia mūsų. Gaila, kad mes atkreipiame dėmesį į šią problemą, kuomet įvyksta tokio masto tragedija, kokia įvyko Šiauliuose, tačiau kiek daug mobingo atvejų, kurie nesibaigia šitokia baigtimi – ar nuo to mobingas pasidaro labiau pateisinamas ir geras?“, – penktadienį Doviluose žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Šiuo konkrečiu atveju, aš manau, kad mums reikia labai aiškiai ir iki galo įvertinti konkretų atvejį, padaryti išvadas, taip – taikyti griežtą atsakomybę ligoninės vadovams, jeigu išvados bus būtent tokios“, – tęsė jis.

„Ir, be jokios abejonės, išgyvendinti šitą mūsų ydą, bėdą iš visuomenės gyvenimo. Aš dažnai matau smerkiančiu tonu, pamokslautojo pozą kalbančius žmones, kurie patys prisideda prie mobingo, ir kuomet tai atsitinka, jie jau atsiranda smerkiančiųjų pusėje. Jie turėtų būti nuoseklūs ir būti prieš mobingą visomis jo formomis“, – pridūrė prezidentas.

Teisėsauga šiuo metu aiškinasi Respublikinėje Šiaulių ligoninėse dirbusios jaunos medikės mirties priežastį, tačiau daugiau detalių neatskleidžia. Anot žiniasklaidos, nelaimė galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Gydymo įstaigos atstovai teigė, kad Anesteziologijos ir intensyvios terapijos centre nuo 2014 metų rugpjūčio dirbusi anesteziologė-reanimatologė buvo atleista iš darbo dėl šiurkštaus pažeidimo gegužės 6 dieną.

Dėl situacijos ligoninėje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra sudaręs specialią darbo grupę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)