„Labai paprasta priežastis. Diana kol kas negali skiepytis, nes šeimos gydytojas patarė laikinai to nedaryti. Priežasčių nurodyti negaliu, nes tai yra asmens duomenų ir sveikatos būklės apsauga. Kai tik šeimos gydytoja patars, kad jau galima, Diana taip ir padarys tą pačią minutę.

Ji pasitiki visomis vakcinomis ir yra pasirengusi pasiskiepyti“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

Kartu prezidentas įgėlė klausimus dėl pirmosios ponios delsimo skiepytis viešai iškėlusiam G. Landsbergiui.

„Man labai apmaudu, kad jaunas politikas Gabrielius Landsbergis nuėjo tokiu žemu, nepadoriu keliu ir ima kaltinti žmones iki galo nesuvokdamas situacijos ir net nemėgindamas jos suvokti. Žmogus dar gana jaunas, norėtųsi palinkėti, kad jis padarytų tam tikras išvadas ir suvoktų, jog politika yra ne tik intrigų kūrimas, galios žaidimėliai, kliauzų rašymas ir darymas.

Tai yra daugiau, nes visa tai reikės po savęs palikti. O kuomet atsigręši atgalios ir pamatysi, kad ten yra tik šitie dalykai, bus ganėtinai nuviliantis momentas. Jeigu taip atsitiks, žinote, tai jau nebe politika, tai yra žodis, kuris taip pat prasideda raide P ir baigiasi raide A, tik – ilgesnis“, – sakė G. Nausėda.

Landsbergis pasisakė apie Nausėdienę

Kaip rašė Elta, Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad būtų apmaudu, jei valstybėje toks svarbus žmogus kaip pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė nepasinaudotų proga ir pasiskiepijusi nuo COVID-19 neparagintų sekti savo pavyzdžiu rizikos grupėse esančių vis dar nepasiskiepijusių asmenų.

Konservatorių lyderis pripažįsta, kad viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija, jog D. Nausėdienė iki šiol dar nepasiskiepijo, visuomenėje gali paskatinti dvejones, kurias, pažymi jis, būtina išsklaidyti.

„Aš manau, kad ji yra svarbus žmogus valstybėje, su kuriuo, gali būti, tapatinasi daug Lietuvos žmonių, ir būtent tokių, kuriems potencialiai gali būti labai svarbi ši žinia. Ir net neaiški dvejonė ar stabtelėjimas gali siųsti keistą signalą... Aš manau, kad tą dvejonę reikia išsklaidyti“, – interviu Eltai sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, pirmosios ponios pasiskiepijimas ir aiški pozicija vakcinų atžvilgiu gali būti labai svarbi kalbant apie vyriausius Lietuvos gyventojus, kurie vis dar nesivakcinavo. Ministras pažymi, kad būtent juos pasiekti ir paraginti skiepytis yra sudėtingiausia.

„Šiuo klausimu labai svarbi lyderystė. Ir, manau, kad čia yra tai, ko reikia valstybei <...>. Ši žinia yra nepaprastai svarbi ir būtų labai apmaudu, jei ta proga liktų neišnaudota ar net būtų panaudota priešingai“, – teigė G. Landsbergis.

Tai, kad pirmoji šalies ponia vis dar nepasiskiepijo, šią savaitę rašė portalas „Delfi“. Kaip skelbė portalas, prezidentūra jį informavo, kad 56-erių metų G. Nausėdos žmona skiepysis netrukus. Taip pat pažymėjo, kad D. Nausėdienė pasitiki visomis ES ir Lietuvoje užregistruotomis vakcinomis nuo COVID-19.

Prezidentas pasiskiepijo kovo mėnesį „Vaxzevria“ („AstraZenecos“) vakcina.

Nausėda: matau, kad dėl Partnerystės įstatymo ieškoma kompromiso

Prezidentas Gitanas Nausėda teigiamai vertina tai, kad valdantieji, rengdami lyčiai neutralų Partnerystės įstatymą, ieško kompromiso. Šalies vadovas tikina, kad jam bus labai smagu, jeigu tarp įvairių Seimo politinių jėgų pavyks rasti kompromisą. Tuomet, pasak prezidento, bus galima judėti į priekį.

„Man svarbu, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnis nebūtų pažeistas. Matau, kad ieškomas kompromisas tarp skirtingų jėgų, kurios mėgina šį įstatymą priimti. Ir jeigu toks kompromisas bus rastas, man bus labai smagu konstatuoti, kad taip, radome sutarimą, jis atspindi tam tikrą visuomenės sutarimą ir judame į priekį“, – žurnalistams penktadienį Klaipėdoje teigė G. Nausėda.

Elta primena, kad penktadienį Seime buvo užregistruotas valdančiųjų parengtas lyčiai neutralios partnerystės įstatymo projektas. Partnerystės įstatymo projektą pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo nariai Algirdas Sysas, Tomas Vytautas Raskevičius, Eugenijus Gentvilas, Ieva Pakarklytė, Andrius Navickas.

Parlamento vadovė V. Čmilytė-Nielsen penktadienį teigė, kad šis lyčiai neutralus partnerystės įstatymo projektas Seimui svarstyti turėtų būti pateiktas dar pavasario sesijoje. Ji taip pat akcentavo, kad lyčiai neutralus partnerystės įstatymo projektas yra kompromisų rezultatas.
Iniciatoriai teigia, kad Partnerystės įstatymas reglamentuos nesusituokusių, tačiau bendrai gyvenančių asmenų turtinius ir neturtinius santykius. Juo sprendžiamos praktinės kartu gyvenančių partnerių problemos: sukuriama galimybė pripažinti bendrą dalinę nuosavybę arba, jei reikia, nustatyti kitokį abi puses tenkinantį bendros nuosavybės turto teisinį režimą, leidžiama paveldėti be papildomų mokesčių, sukuriami tam tikri asmeninio pobūdžio partnerio įsipareigojimai, t. y. pagarba, lojalumas, partnerio išlaikymo pareiga, partnerystės nutraukimo atveju.

Parengtame įstatymo projekte taip pat numatoma leisti pasirinkti partnerio arba naudoti bendrą pavardę, įgalioti veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovauti partneriui sveikatos priežiūros srityje. Taip pat projekte numatoma galimybė gauti su partnerio sveikata susijusią informaciją, galimybė neliudyti vienas prieš kitą teisme ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2030)