Ketvirtadienį už tai numatančius teisės akto pakeitimus balsavo 115 Seimo narių, prieš − 3, susilaikė 12 parlamentarų.

Priimtomis naujomis nuostatomis Seimo statute įtvirtintos Neįgaliųjų teisių komisijos veiklos kryptys. Ši komisija rengs ir teiks Seimui svarstyti įstatymų ir kitų teisės aktų projektus neįgaliųjų ir asmenų, auginančių, prižiūrinčių ir slaugančių neįgalius asmenis, teisių ir jų apsaugos įgyvendinimo klausimais.

Taip pat ši komisija teiks pasiūlymus, atliks parlamentinę kontrolę, koordinuos veiksmingą valstybės valdymo institucijų ir kitų organizacijų bendradarbiavimą, dalyvaus palaikant tarptautinius ir tarpparlamentinius Seimo ryšius su kitomis ES valstybėmis narėmis ir tarptautinėmis organizacijomis, taip pat atliks teisinio reguliavimo stebėseną komisijos kompetencijai priklausančiais klausimais.

Pasak pataisų iniciatoriaus, Seimo nario Justo Džiugelio, šių naujų nuostatų rengimą paskatino siekis užtikrinti šios komisijos veiklos tęstinumą.

„Tai padėtų efektyviau, greičiau spręsti klausimus, susijusius su neįgaliųjų ir asmenų, auginančių, prižiūrinčių ir slaugančių neįgalius asmenis, galimybėmis visavertiškai naudotis visomis Lietuvos Respublikos piliečiui suteikiamomis teisėms, taip pat valstybės institucijų koordinavimu, pateikiant informaciją visuomenei, užtikrinant programų, susijusių su minėtų asmenų teisių įgyvendinimu, tęstinumą“, − rašoma dokumento aiškinamajame rašte.
Iki šiol Seimo statute buvo įtvirtinta, kad Seime

sudaromos nuolatinės Etikos ir procedūrų komisija, Peticijų komisija, Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija, Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisija ir kitos komisijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)