Parlamentarė BNS sakė po tradicinio testavimo dėl koronaviruso trečiadienį sulaukusi teigiamo atsakymo.

„Aš jaučiuosi gerai, turbūt būčiau taip ir pravaikščiojusi, jei ne testas“, – ketvirtadienį teigė ji.

Kiekvieną trečiadienį parlamentarams sudaryta galimybė atlikti testą dėl koronaviruso. A. Norkienė sakė, kad visuomet jį daro, nors kovo pabaigoje buvo paskiepyta pirmuoju skiepu nuo COVID-19.

Seimo nariai skiepyti „AstraZenecos“ vakcina.

„Aš ir frakciją visą laiką ragindavau tai daryti. Žinote, skiepas neapsaugo, galime būti nešiotojai. Ta galimybė trečiadienį pasitikrinti yra puiki ir nesudėtinga, reikia anksčiau atsikelti ir nueiti pasidaryti testą“, – BNS sakė A. Norkienė.

Parlamentarė šiuo metu laikosi izoliacijos. Dėl kontaktų su ja taip pat izoliavosi dar dvi kolegės iš valstiečių frakcijos.

A. Norkienė sakė neįsivaizduojanti, kur galėjo užsikrėsti.

Širinskienė – saviizoliacijoje

Po kontakto su koronavirusu susirgusia Seimo nare Aušrine Norkiene saviizoliacijoje yra ir Seimo LVŽS frakcijos narė Agnė Širinskienė.

Ji teigė, kad saviizoliacijos ėmėsi savo iniciatyva, kai vakar vakare gavo pranešimą iš A. Norkienės apie šiai diagnozuotą susirgimą.

Abi politikės Seimo salėje sėdi viena šalia kitos.

Kaip sakė pati A. Širinskienė, trečiadienį jai atliktas testas buvo neigiamas, tačiau nevykti į Seimo posėdį ketvirtadienį ji nusprendė nelaukdama pranešimo apie saviizoliaciją iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

Politikė sakė, kad jau yra vieną kartą paskiepyta Astra Zeneca vakcinos doze.

COVID-19 atvejų Seime užfiksuota lapkričio–vasario mėnesiais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (432)