Grotažyme #LithuaniaGoesYellow pažymėtas pranešimas apie palaikymą „The Roop“ parlamento feisbuke buvo išplatintas antradienį, prieš dainų konkurso pusfinalį.

Generalinė prokuratūra taip pat prisijungė prie „geltonosios bangos“ ir viename pagrindinių pastatų sostinėje fasadų įžiebė geltoną širdį.

„Simbolinė širdis sukurta pakeitus įprastą langų apšvietimą specialiais spalvotais filtrais. Sukuriant šį iš tolo vilniečiams ir Vilniaus svečiams matomą 1000 m2 vaizdą, apšvietimas buvo pakeistas iš viso 106 languose“, – feisbuke skelbė prokuratūra.

Pirmajame dainų konkurso pusfinalyje antradienį iš viso pasirodė 16 šalių: Lietuva, Slovėnija, Rusija, Švedija, Australija, Šiaurės Makedonija, Airija, Kipras, Norvegija, Kroatija, Belgija, Izraelis, Rumunija, Azerbaidžanas, Ukraina ir Malta.

Vakaro gale, susumavus visus balsus, paaiškėjo didžioji pusfinalio intriga – 10 šalių, patekusių į finalą. Be Lietuvos į „Eurovizijos“ finalą, vyksiantį šeštadienį, pateko ir Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Kipras, Švedija, Belgija bei Ukraina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)