Prašymą atleisti iš pareigų savo noru J. Mickienė buvo pateikusi dar praėjusią savaitę, tačiau Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas įsakymą dėl atleidimo pasirašė tik antradienį. Šie dokumentai jai išsiųsti J. Mickienei elektroniniu paštu.

Delfi šaltinių teigimu, Kalėjimų departamente dėl J. Mickienės veiklos yra atliekami net penki tarnybiniai patikrinimai.

Anksčiau departamentas buvo pranešęs, kad tyrimai vyksta dėl „galimo neteisėto disponavimo tarnybinę paslaptį sudarančia informacija ir dėl galimo netinkamo pareigų atlikimo“.

Redakcijos šaltinių teigimu, vienas tyrimas yra susijęs su specialiosios pažymos atskleidimu tyrimų skyriaus žurnalistei, kito tyrimo metu tiriamos aplinkybės, susijusios su Imuniteto tarnybos pareigūnų veiksmais tiriant Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnų veiklą Pravieniškių pataisos namuose.

Kalėjimų departamente J. Mickienė dirbo nuo 2018 m. spalio 30 d. Anksčiau ji yra dirbusi Policijos departamente. Iki pensijos jai yra likę vos metai.

Su J. Mickiene Delfi nepavyko susisiekti – į skambučius ji neatsako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)