„SAM praėjusios savaitės pradžioje kreipėsi į gydymo įstaigą dėl faktinių aplinkybių ir papildomos informacijos, galimai susijusios su įvykiu, pateikimo. Šiandien informacija buvo gauta ir yra vertinama“, – rašoma pirmadienį išplatintame pranešime.

SAM įvykus krizei Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, sudarė Pokyčių inicijavimo grupę, kuri aiškinasi sąlygas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Ministerija pabrėžia, jog konkretūs įtarimai dėl netinkamo darbo ligoninės vadovybei kol kas nėra pareikšti, o Pokyčių inicijavimo grupės užduotis vertinti visas aplinkybes, ir, atsiradus bet kokiam pagrįstam įtarimui ar faktui, dėl ko reikėtų pradėti papildomus tyrimus, jie bus nedelsiant pradedami.

Siekdamas išvengti interesų konflikto ar galimų sąsajų su dalyvaujančiomis šalimis, nuo Pokyčių inicijavimo grupės vadovo pareigų nusišalino sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.

Jis anksčiau ėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės direktoriaus medicinai pavaduotojo pareigas.

Naujienų portalas lrytas.lt skelbė, jog laiške, kuriuo Šiaulių medikai kreipėsi į institucijas, buvo teigiama, kad A. Pečkauskas buvo tiesioginio mirusios medikės vadovo Andriaus Bubliausko „pažįstamas iš studijų ir rezidentūros laikų“.

Grupei vadovauti skiriama sveikatos apsaugos ministro patarėja Simona Bieliūnė, kuruojanti psichikos sveikatos sritį.

Anksčiau skelbta, jog teisėsauga aiškinasi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios jaunos medikės mirties priežastį, tačiau daugiau detalių neatskleidžia.

Gydymo įstaigos atstovai teigia, kad gydytoja buvo atleista iš darbo dėl šiurkštaus pareigų pažeidimo.

Dėl atleistos medikės savižudybės ir prieš ją, kaip teigiama, nukreipto mobingo dėmesio centre atsidūrusios Respublikinės Šiaulių ligoninės (RŠL) darbuotojai pirmadienį išplatino laišką, adresuotą Prezidentūrai, Valstybinei darbo inspekcijai, Socialinių reikalų ir darbo ministerijai, Sveikatos apsaugos ministerijai, sveikatos apsaugos ministrui, Seimo Sveikatos reikalų komitetui, Lietuvos medikų sąjūdžiui ir Lietuvos gydytojų sąjungai.

Laiške medikai rašė, kad jaučiasi nesaugūs, nes nusižudžiusią medikę skriaudę asmenys „ir toliau dirba savo postuose, aktyviai bandydami kiršinti ir paveikti ligoninės darbuotojus, išsiaiškinti palaikančius protestus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)