Kaip pranešime spaudai pažymi frakcijos atstovas, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, tokia draugystės, dialogo ir atvirumo idėja gimė kaip taiki simbolinė atsvara.

„Šiemet Tarptautinė diena prieš homofobiją ir transfobiją (IDAHOT) yra minima LGBT bendruomenei svarbių teisinių pokyčių išvakarėse.

Laisvės partija įsipareigoja ir toliau principingai ginti visų Lietuvos Respublikos piliečių lygiateisiškumą prieš įstatymą ir užkirsti kelią bet kokiai diskriminacijai dėl seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės,“ – teigia T.V. Raskevičius.

Pasak Seimo nario, vaivorykštės spalvų suoliukas Rotušės aikštėje – tai Laisvės frakcijos dovana Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams, primenanti, kad Lietuva yra atvira, demokratiška ir žmogaus teises gerbianti XXI amžiaus valstybė.

Seimo Laisvės frakcija jau artimiausiu metu registruos Partnerystės įstatymo projektą, kuriuo siekiama išspręsti tos pačios ir skirtingų lyčių partnerystės instituto sureguliavimą.

Vėliavą iškėlė ir Teisingumo ministerija

Tai – ne vienintelis pirmadienį pasirodęs vaivorykštės simbolis sostinėje. Vaivorykštinė vėliava ryte buvo iškelta ir Teisingumo ministerijos balkone.

„Tikiu, kad demokratinės valstybės misija – užtikrinti labiausiai pažeidžiamųjų teises. Stovint jų pusėje ir sakant NE neapykantai ir baimei, mes tampame stipresne šalimi ir visuomene“, – feisbuke rašė teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

Sveikinimais šia proga pasidalino ir premjerė Ingrida Šimonytė bei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1341)