I. Šimonytė sakė galvojanti, kad toks renginys turėjo būti vertinamas karantino rėmuose ir leidimo Vilniaus miesto savivaldybė jam išduoti neturėjo.

„Manau, kad tai yra renginys, kuriam turėtų būti taikomos taisyklės, kurios nustatytos karantino nutarime. Vilniaus miesto savivaldybei pasirodė kitaip. Akivaizdu, kad epidemiologinį saugumą užtikrinti tokiame renginyje gali būti labai sunku“, – sakė ministrė pirmininkė.

Todėl ji ragino visus saugotis.

„Todėl, kad bent jau dalis žmonių ketina protestuoti ne tik prieš kai kurių politikų nuomonę, bet ir prieš pandemijos buvimą, kaukių dėvėjimą. Tai nesu didžiausias autoritetas to maršo dalyviams, bet raginčiau, turint mintyje, kad epidemiologinė situacija sudėtinga, saugotis. Tokiame žmonių būryje rizika užsikrėsti, apkrėsti savo artimuosius, deja, bet yra nemaža“, – sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė teigė, kad nėra sutikusi politiko, kuris pasisakytų prieš tradicinę šeima.

„Pats renginys arba pati teisė reikšti savo nuomonę žmonių yra turbūt normali demokratinė šalies piliečių teisė. Vargu ar aš galėčiau turėti ypatingų prieštaravimų, kad kažkas reiškia nuomonę, kuri galbūt nesutampa su mano nuomone. Nors tiesa sakant, nelabai pažįstu politikų, kurie kažkokiu būdu prieš tradicinę šeimą, tikrai nuoširdžiai nesu tokių sutikusi“, – sakė ji.

Premjerė taip pat stebėjosi kai kurių renginio organizatorių pareiškimais, kurie neatrodo kaip taikūs.

„Man atrodo, kad čia parinktos retorikos bandant pozicionuoti save kaip vienintelius teisingo požiūrio atstovus. Labiau liūdina tai, kad anonsuotas kaip tam tikras nuomonės pareiškimo renginys ar išsisakymas, ar savo pozicijų taikus paskelbimas ir už tradicinę šeimą, vis dėl to, kai kurių organizatorių retorikas dėka virsta ir tokio daugiau pykčio ir neapykantos kurstymo. Kai kurie pareiškimai, kuriuos tenka girdėti iš kai kurių organizatorių nei su taika, nei su kita nuomone, matyt, nėra susiję“, – sakė ji.

Ministrė pirmininkė kalbėjo, kad šiuo renginiu suskubo pasinaudoti ir kai kurie politikai. Bet tradicines šeimas griauna patys žmones ir asmeniniai jų pasirinkimai.

„Aišku, natūralu, kad ta situacija pasinaudojo ir dalis politikų, kurie nori savo matomumą vietos politikoje padidinti. Aš laikausi tos pačios nuomonės – niekas tradicinei šeimai, ar apskritai šeimai taip nekenkia kaip pačių žmonių asmeniniai pasirinkimai gyvenime. (…) Tikrai ne seksualinės mažumos, tautinės mažumos ar kitaip galvojantys žmonės ar politikai“, – penktadienį sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Delfi primena, kad planuojama, kad renginio dalyviai pajudės iš Klaipėdos, o pakeliui prie jų prisijungs dalyviai iš visų šalies regionų. 18 valandą planuojamas renginys Vilniaus Vingio parke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (611)