Nors savivaldybė buvo išdavusi leidimą renginiui iki 7 tūkst. žmonių, jame, preliminariai skaičiuojama, susirinko apie 10 tūkst. dalyvių. Tai Delfi patvirtino policijos atstovas R. Matonis.

Maršo metu ant scenos kalbėjo įvairūs aktyvistai – ragino ginti tradicinę šeimą, priešintis Stambulo konvencijos ratifikavimui, saugoti vyro ir moters kuriamą šeimą. Renginio dalyviai taip pat buvo viešai paraginti atvykti prie Seimo, kai parlamente bus svarstomas partnerystės instituto įteisinimas.

Pastebėtina, kad apsauginę veido kaukę ar respiratorių minioje dėvėjo retas žmogus. Tiesa, organizatoriai viešai buvo paraginę mitingo dalyvius laikytis saugumo reikalavimų.

Po vieno iš mitingo dalyvių pasisakymo ant scenos, kad „Vyriausybė nuo pirmadienio turi atsistatydinti“, minioje nuaidėjo masiški palaikymo šūksniai ir plojimai.

Dideliu nepasitenkinimo švilpimu buvo pasitikti vėliau scenoje kalbėjusio mitingo dalyvio žodžiai apie konservatorių ir liberalų tandemą valdžioje.

Ant scenos kalbėjo ir kunigas Robertas Grigas. Jis Didįjį šeimos gynimo maršą lygino su nepriklausomybės kovomis, teigė, kad jo širdis nudžiunga, kai jis mato tradicines vyro ir moters poras.

„Neslėpsiu ir dauguma turbūt sveikos prigimties žmonių pasakys, kad pajunti tam tikrą nejaukumą, nekelia pasigėrėjimo, tam tikros atjautos, kai pamatai... Na, mes jaučiame skirtumą tarp įprasto draugiškumo, draugų elgesio, ir vyras su vyru ar moteris su moterim kažkaip seksualiai besiglamonėjančius... Tai atstumia mūsų prigimtis“, – pažymėjo dvasininkas.

Mintimis apie būtinybę kovoti už šeimą dalijosi ir Lietuvos prekyviečių ir turgaviečių asociacijos vadovas Vytenis Butkevičius – raginęs apriboti parlamento valdžią bei kalbėjo apie oligarchų vykdomą politiką.

„Rinkimai vyktų tik 141 vienmandatėje apygardoje, daugiau jokių partinių sąrašų! Lietuvos žmonės turi teisę žinoti, kas jiems atstovauja parlamente!“ – savo siūlymus, lydimus minios plojimais ir palaikymo šūksniais, dėstė V. Butkevičius.

Galiausiai po dar vieno mitingo dalyvio aistringos kalbos minia ėmė skanduoti „Seimą lauk!“.

Apie 21 val. Vingio parke pėsčiomis patruliavę pareigūnai pastebėjo viešoje vietoje galimai alkoholį vartojusius asmenis. Priėję pareigūnai sulaukė priešiškumo, jų atžvilgiu skriejo keiksmažodžiai, todėl vienas iš asmenų buvo nuvestas nustatyti tapatybės.

Vaikinas nesutiko su išrašytu protokolu už viešosios tvarkos pažeidimą, konfliktavo su policijos pareigūnais ir žiniasklaida.

Renginio pabaigoje vienas iš protesto organizatorių Raimondas Grinevičius perskaitė kreipimąsi į prezidentą, ragindamas jį nepalaikyti Stambulo konvencijos ratifikavimo, pareikšti nepasitikėjimą teisingumo ministre Evelina Dobrovolska, sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu bei ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite.

Nesvarstyti Stambulo konvencijos ratifikavimo, partnerystę įteisinančių bei mažą narkotinių medžiagų kiekį dekriminalizuojančių ir kitų projektų buvo reikalaujama ir Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen.

Buvo perskaityta ir daugiau reikalavimų, adresuotų premjerei Ingridai Šimonytei bei Seimui.

Minia taip pat buvo informuota, kad Vilniaus miesto savivaldybės yra paprašyta suteikti leidimą analogiškam mitingui surengti birželio mėnesį. Ten, kaip teigė vienas mitingo organizatorių, bus vertinama, ar minėti reikalavimai yra išpildyti.

Mitingo metu paviešino Nausėdos sveikinimą Tarptautinės šeimos dienos proga

Renginio organizatoriai per didžiuosius ekranus Vingio parko estradoje parodė ir prezidento Gitano Nausėdos sveikinimą Tarptautinės šeimos dienos proga.

Jo teigimu, valdžia privalo girdėti piliečių nuomonę.

„Žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių šiandien renkasi Vilniuje, nes nori kalbėti apie tai, kas jiems svarbu, – šeimą, paramą jai. Prisipažinsiu, šeimų labui mes vis dar padarėme per mažai. Taip, turime vaiko pinigus, vienkartines išmokas, plačiau atveriame švietimo galimybes nepasiturinčių šeimų vaikams.

Tačiau jaunos šeimos susiduria su milžiniškomis problemomis derindamos darbą ir vaikų auklėjimą, ypač dabar, kai pandemija baigia išgręžti mūsų kantrybę ir jėgas. Valstybė privalo joms padėti!“ – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas sakydamas sveikinimą teigė, kad „įstabiausias šeimos pavyzdys“ – ratas, kuriame yra tėvai, seneliai, kaimynai, draugai. G. Nausėda pasisakė ir apie plačiai aptarinėjamą iniciatyvą įtvirtinti partnerystės institutą.

„Šiandien daug svarstoma, kaip teisiškai spręsime tos pačios lyties žmonių santykių klausimą. Ar reikia šį klausimą apskritai spręsti? Žinoma, kad reikia! Mes turime matyti, kokie įvairūs žmonės gyvena mūsų šalyje, – visi, mylintys savo Tėvynę, Lietuvos Respublikos piliečiai. Ir aš pripažįstu, kad mes dar turime ką nuveikti, jog visų teisės būtų lygiai užtikrintos.

Man nereikia gudrauti ir išsisukinėti arba kaitalioti savo nuomonę. Sakiau tai per prezidento rinkimus, kuomet Jūs mane rinkote, sakau tai ir dabar. Mes privalome teisiškai sureguliuoti vienos lyties asmenų bendro gyvenimo klausimus, gerbdami jų teisę gauti informaciją apie partnerio sveikatos būklę, teisę į paveldėjimą, kitus svarbius klausimus. Tačiau tai turi būti daroma laikantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnio, kuriame teigiama, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, o santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu. Kaip Lietuvos Respublikos prezidentas, pasinaudosiu savo galiomis, kad taip ir būtų“, – kalbėjo prezidentas.

Tokie G. Nausėdos žodžiai mitingo dalyvių buvo palydėti masiniais aplodismentais.

Visą prezidento sveikinimą galite pažiūrėti čia:

Vyksta antimitingai

Nedidelis, keliolikos žmonių, antimitingas buvo surengtas po Žvėryno tiltu. Kai kurie pro jį praėję Šeimų maršo dalyviai „pasveikino“ vaivorykštės vėliava apsigaubusius jaunuolius keiksmažodžiais.

Dalis mitinguotojų – studentai iš užsienio. Jie nešėsi plakatus, raginančius priimti Stambulo konvenciją.

Delfi kalbinta Austėja sakė, kad jų tikslas – tiesiog parodyti, jog Lietuvoje egzistuoja LGBT bendruomenė.

„Norima ginti šeimas, kai šeimų niekas nepuola. Mes nenorime pyktis, o tiesiog gražiai gyventi su tomis pačiomis teisėmis, kokias turi ir heteroseksualūs žmonės“, – kalbėjo ji.

Anot merginos, Lietuvoje šiomis temomis trūksta švietimo ir edukacijos.

„Nėra supratimo, kad tiek heteroseksualios, tiek homoseksualios šeimos gali gyventi vienoje visuomenėje. Atrodo, kad reikia rinktis vieną iš šių dviejų, bet taip tiesiog nėra. Kai bus legalu gyventi homoseksualioje šeimoje, tai nieko nepakeis. Niekas neatims iš heteroseksualų teisės tuoktis, mylėti ir auginti vaikus“, – kalbėjo ji.

Šarūnas sakė niekaip nesuprantantis, kas Lietuvoje puola šeimas.

„Tikriausiai žmonės yra kitokio sukirpimo ir kitokio mąstymo. Gaila, jog nerandame bendro sprendimo, kad visi būtų laimingi ir nereikėtų daryti šeimų maršo, antimitingo, – kalbėjo jis. – Manau, kad visų šeimų problemos būtų išspręstos, jei būtų įteisinta Stambulo konvencija.“

LGBT bendruomenę palaikantys žmonės nešėsi plakatus su užrašais: „Meilė yra visiems“, „Meilė nebūna neteisinga“, „Visiems gerų šeimų“.

Dalis antimitingo dalyvių į parką neįleisti

Maždaug 10 mitinguotojų su vaivorykštės vėliavom ir plakatais „Stambulo konvencija gelbsti gyvybes“ bandė įeiti į Vingio parką, bet policija jų neįleido. Jų paprašyta apsisukti ir eiti prie Žvėryno tilto, kad nekiltų konfliktų.

Antimitingas Šeimų marše

Policijos pareigūnai per Vingio parką šalia estrados vakare kiek vėliau palydėjo keliolika LGBT bendruomenės atstovų, kurie nešėsi plakatus, išreiškiančius Stambulo konvencijos ir partnerystės palaikymą. Juos lydėjo mitingo dalyvių švilpimas.

Nedidelis antimitingas vyko ir pievelėje prie Baltojo tilto. Jį organizavo universiteto LGBT+ ir „Fridays For Future Vilnius“ atstovai. Antimitingo metu buvo improvizuotai skaitoma poezija bei literatūra, dalijamasi savo patirtimi.

Piktinasi valdžios veiksmais, į mitingą susirinko dėl skirtingų priežasčių

Kaip Delfi sakė vienas iš Vingio parke susirinkusių mitingo dalyvių, tradicinės šeimos verčiamos būti kitokios.

„Mes nesikišam į jų gyvenimą, ir jie neturėtų lipti mums ant galvos“, – sakė iš Šakių į maršą atvykęs vyriškis.

Pasak jo, valdžia gali laukti ir referendumo. Tiesa, už ką ar prieš ką būtų referendumas, jis nepatikslino.

„Džiaugiamės, kad Lietuva atbunda ir pareiškia savo nuomone“, – jam antrino kita mitingo dalyvė, į sostinę atvykusi iš Kauno.

Valdžiai, jos teigimu, „trūksta žmogiškumo“. Kita mitingo dalyvė taip pat buvo pasipiktinusi valdžios vykdoma politika.

„Aš nenoriu antrą kartą komunizmo, esu jau pensininkė, nenoriu antrą kartą laukti šviesaus rytojaus, nes jau buvau toje sistemoje. Aš matau, kad artėja naujas komunizmo laikotarpis, kitaip – neofašizmas ar kaip pavadinsi. Man tokia ideologija nepatinka, tos demokratinės laisvės, kurią turėjome, nebėra dėl mūsų Vyriausybės“, – piktinosi renginio dalyvė, atvykusi iš Klaipėdos.

Moteris tvirtino, kad valdžia jai nesuteikia pasirinkimo galimybės.

„Esu sveikuolė, saugausi, niekada nesirgau, aš dabar pienes visas suvalgau. Kodėl aš turiu turėt galimybių pasą, negaliu sėdėti gatvėje, eiti, kur noriu, negaliu niekur užeiti, negaliu būti su draugais, kurie neturi to paso. Tai kur mano laisvė? Mes esame auklėti kitaip“, – teigė ji.

Kitas maršo dalyvis tvirtino esantis už sveiką šeimą.

„Aš gerbiu kiekvieno nuomonę. Vieni skiepijasi, kiti nesiskiepija, vieni dėl paso – taip, kiti – ne. Aš nenoriu priešinti tautos, o vienyti ją“, – sakė vyriškis.

Paklaustas, kodėl tuomet nenori vienyti ir LGBT asmenų, jis teigė, kad būtina nubrėžti linijas, tačiau tvirtino, kad apie viską reikia kalbėti viešai.


„Aš galiu su jais kalbėti, bendrauti, bet nenorėčiau, kad tai būtų brukama, nes jaučiasi, jog yra mada. Yra žmonių, kurie turi sutrikimų, dar kažkokių dalykų. Reikia apie tai kalbėti“, – dėstė renginio dalyvis, atvykęs iš Kauno.

Ne visi mitingo dalyviai norėjo kalbėtis su žiniasklaida. Kai kurie jų tikino, kad nori apginti tradicinę – vyro ir moters – šeimą.

„Kad apgintume šeimą, nes ateity kažkas nori padaryti, kad jos nebūtų“, – aiškino renginio dalyvis.

Mitinge yra žmonių, reiškiančių LGBT bendruomenės palaikymą. Netoli Vingio parko estrados sėdi būrelis jaunuolių, jų gretose viena mergina laiko plakatą „Love is love“ (liet. Meilė yra meilė). Viena iš maršo organizatorių kreipėsi į dalyvius, prašydama „nepasiduoti provokacijoms“ ir ragindama išlikti ramiems.

Žmonių parke daugėjo, o bene labiausiai džiaugėsi kavinių savininkai – mitingo dalyviai rikiavosi į eiles prie vandens, kavos, gaiviųjų gėrimų, tad lauko kavinėse buvo tikras antplūdis.

Renginyje buvo pripūstas ir didžiulis raudonas oro balionas, pažymėtas Vyčio simboliu. Taip pat iškeltas aitvaras su didele Lietuvos vėliava.

Policija renginio metu atkreipė dėmesį į vieną vyrą, kuris su savimi turėjo į raciją panašų aparatą. Apie tai, kad pareigūnai tikrino asmens duomenis ir jo tapatybę, portalui patvirtino policijos atstovas R. Matonis. Vyriškis netrukus paleistas, jam įtarimai nepareikšti.

Šiek tiek po 18 valandos į sceną žengė vienas iš mitingo organizatorių Artūras Orlauskas. Jam vesti protestą scenoje padėjo ir Neringa Nekrašiūtė. Sugiedojus Respublikos himną, minia ėmė skanduoti „Lietuva!“.

„Aš manau, kad šitą mūsų skandavimą Seimas jau išgirdo ir kažkam ten jau viduriuose nelaimė“, – scenoje kalbėjo A. Orlauskas.

Maršo dalyviai pasiekė sostinę

Policijos departamento atstovas R. Matonis Eltai sakė, kad sostinę pasiekė kolona, sudaryta iš maždaug trijų tūkstančių autotransporto priemonių.

Gyventojai maršo dalyvius pasitinka išsirikiavę ant tilto, mojuodami šalies vėliavomis.

Miesto prieigose sustoję iš pajūrio bei kitų Lietuvos regionų atvykę maršo dalyviai į Vingio parką, kuriame planuojamas protesto mitingas, nukaks autobusais.

„Jie išlips prie įvažiavimo į Vilnių, įsės į autobusus ir autobusai juos atveš visus į renginį, kolona pati į miestą nevažiuos“, – Eltai sakė R. Matonis.


Policijos atstovo teigimu, automobilių kolonai judant per visą Lietuvą buvo užfiksuoti trys eismo įvykiai. Vienas iš jų ryte įvyko netoli Klaipėdos, o du – prie Kauno.

„Važiuojant buvo keli eismo įvykiai per visą dieną. Prie Klaipėdos ir du prie Kauno, vienas iš jų – techninis. Daugiau nėra didesnių incidentų“, – sakė R. Matonis ir pažymėjo, kad šiuo metu policija tvarką užtikrina visame mieste.

„Policija yra visame mieste, ne tik Vingio parke, bet ir miesto prieigose, prie Baltojo tilto, kur vyksta kiti renginiai“, – sakė R. Matonis.

Vilniaus Vingio parke – pasiruošimas finaliniam renginiui

Vingio parke jau ruošiamasi vakare vyksiančiam finaliniam Didžiojo šeimos gynimo maršo renginiui. Tam paruošta scena, po truputį renkasi žmonės, užtikrinti viešąją tvarką rengiasi policijos pareigūnai.

Mieste patruliuos raitoji policija, pareigūnai pėsčiomis, motociklais.

Kolonoje – dar viena avarija

R. Matonis pranešė, kad kolonoje įvyko dar viena avarija. Pirminiais duomenimis, 13.15 val. buvo gautas pranešimas, jog kelyje Klaipėda–Kaunas–Vilnius, ties Kaunu (netoli prekybos centro „Mega“), įvyko dviejų automobilių susidūrimas.

Pranešėjas policijai teigė, kad moteris blogai jaučiasi, jai prireikė medikų.

Dalyvių koloną Kaune sveikino Pakso pilotuojamas lėktuvas

Virš magistralės Kaunas–Vilnius, palaikydami mitingą ir skleisdami baltus dūmus, skrido aviacijos entuziastai – akrobatinių skrydžių grupė ANBO.

Vieną iš trijų grupės lėktuvų pilotavo nušalintas prezidentas Rolandas Paksas.

Automobilių ir motociklų kolona juda sostinės link, prie jos pakeliui jungsis kiti dalyviai, baikerių klubai. Gyventojai sustoję ant įvairių magistralės tiltų mojuoja maršo dalyviams.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis vidurdienį informavo, kad tuo metu iš visų apskričių buvo susirinkę apie 1800 automobilių. Teigiama, kad Kaune užfiksuota apie 100 transporto priemonių, Panevėžyje – 300.

Alytaus atstovė spaudai pranešė, kad iš Alytaus pajudėjo apie 119 automobilių, autobusas ir apie 20 motociklų. Marijampolės policija teigė, kad jų apskrityje užfiksuota 216 automobilių, 2 autobusai bei 61 motociklas. Iš viso iš Marijampolės išvažiavo apie 639 žmonės.

Teigiama, kad dalyviai nusiteikę draugiškai, incidentų nebuvo kilę.


Mitingo dalyviai renkasi Kaune

Šalia Kauno esančiame Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos miestelyje susirinko keli šimtai automobilių ir keliolika motociklininkų. Žmonės savo transportą padabinę Lietuvos, įvairių miestų, Vyčio vėliavomis, šeimų maršo atributika.

Aikštelėje automobilių koloną reguliuoja savanoriai, budi policijos ekipažai. Kalbinti pareigūnai išreiškė susirūpinimą, ar kolonoje pavyks visiems tvarkingai išvažiuoti, jeigu dalyvių bus labai daug.

Nemažai žmonių į Vilnių vyksta su mažamečiais vaikais, dalyvių, negalinčių vykti į mitingą savo transportu, laukia keli užsakyti autobusai.

Šalia pagrindinių kelių susikirtimų prie Kauno taip pat stovi policijos patrulių ekipažai su įjungtais švyturėliais, laukdami atvykstančių maršo dalyvių automobilių.

Prie pagrindinės renginio kolonos jungiasi dalyviai iš mažesnių miestų. Nedidelė, apie 20 automobilių, kolona į pagrindinį maršo renginį Vilniuje pajudėjo ir iš Druskininkų:

Sureagavo Šimašius: Vilnius myli visas šeimas

Į Didžiojo šeimų gynimo maršo akciją feisbuke sureagavo ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Pasitinkame Vilniaus svečius. Gero šeštadienio visiems“, – rašė sostinės meras ir pasidalijo švieslentėje užrašytais žodžiais „Vilnius myli visas šeimas“.

Neišvengta incidentų kelyje

Klaipėdos policijos atstovė spaudai Andromeda Grauslienė Delfi informavo apie susirinkusių automobilių skaičių. Teigiama, kad iš Klaipėdos ryte pajudėjo apie 200 automobilių, Plungės – 75, Gargždų – 50, Kretingos – 72, Palangos – 15, o iš Skuodo – 7.

Anot atstovės spaudai, susirinkę žmonės buvo drausmingi, nusiteikę taikiai. Teigiama, kad asmenys laikėsi atstumo, vykdė pareigūnų reikalavimus.

Visgi maršas neapsėjo be incidentų. A. Grauslienė teigia, kad kolonai važiuojant automagistralėje Klaipėda–Vilnius, ties Vėžaičiais, įvyko avarija. Pirminiais duomenimis, apie 9.25 val. buvo pranešta, kad susidūrė keturios transporto priemonės. Policija informavo, jog sužalotų asmenų nėra.

Palaiko tradicinę šeimą

Renginio dalyviai protestuoja prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Organizatoriai tvirtina besipriešinantys valdančiosios daugumos iniciatyvoms, kurias laiko prieštaraujančiomis Konstitucijai, bei socialinių lyčių koncepcijos diegimui švietimo įstaigose. Pasak jų, svarstomos iniciatyvos prieštarautų konstituciniam principui, leidžiančiam tėvams auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir humoristas Artūras Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

Vyks ir antimitingai

Reaguojant į šį renginį, sostinėje panašiu metu bus rengiamos ir trys akcijos prieš minėtą maršą.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, dvi iš jų vyks prie pėsčiųjų tilto, vedančio į Vingio parką. Vienas leidimas išduotas iki 25 asmenų, kitas – iki penkių asmenų.

Didžiausia vadinamojo „Šeimos maršo“ oponentų akcija planuojama prie Baltojo tilto, leidimas išduotas iki 100 žmonių.

Savivaldybė teigė negalinti atskleisti šių mitingų organizatorių, tačiau, BNS žiniomis, vieną iš jų rengia humoristas Olegas Šurajevas.

Gausios policijos pajėgos

Penktadienio popietę surengtoje spaudos konferencijoje Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, jog policija yra pasirengusi užtikrinti tvarką. Jis pažymėjo, kad pareigūnai dirbs „draugiškai nusiteikusios policijos principu“, to paties tikisi ir iš renginio dalyvių.

Policija pranešė, kad šeštadienį visoje Lietuvoje ir ypač Vilniuje dirbs sustiprintos policijos pajėgos, į pagalbą bus pasitelkti ir socialiniai partneriai.

Vilniaus miesto savivaldybė leidimą protestuoti Vingio parke išdavė 7 tūkstančiams žmonių. Anot policijos generalinio komisaro, jų gali būti ir daugiau.

Sostinėje vyks ir keli antimitingai – didžiausias, į kurį turėtų susirinkti apie 100 žmonių, vyks prie Baltojo tilto, du mažesni – Žvėryne prie pėsčiųjų tilto.

R. Požėla penktadienį teigė besitikintis, jog „negerų dalykų“ pavyks išvengti. Jo teigimu, dirbs uniformuoti ir neuniformuoti pareigūnai, raitosios policijos pajėgos, į pagalbą ateis kinologai.

„Dirbs speciali policijos dialogo grupė. <…>. Jos pagrindinis uždavinys – bendrauti su dalyviais, atsakyti į jų klausimus, spręsti klausimus ir deeskaluoti konfliktus, jei tokių kils“, – spaudos konferencijoje teigė R. Požėla.

Policija renginio dalyvių automobilių kolonos nelydės, bet gausios pajėgos dirbs keliuose.

Policijos generalinis komisaras teigė, jog koncertinė renginio programa negalima, nebent keli muzikiniai kūriniai tarp kalbų.

„Norime atkreipti dėmesį, kad leidimas išduotas protesto akciją vykdyti tik pačiame Vingio parke, kalbu apie pagrindinį renginį, todėl dalyviai rinksis ir kalbės tik toje vietoje. Protesto metu neleidžiama koncertinė programa, išskyrus kelis muzikinius kūrinius tarp kalbų. Jei policija matys, kad nesilaikoma tam tikrų reikalavimų, leidime numatytų, turi teisę imtis tam tikrų priemonių – įspėjus organizatorius, kad renginio turinys pažeidžia nustatytą tvarką“, – kalbėjo R. Požėla.

Jis priminė, kad keliones gyventojams reikėtų planuotis su laiko rezervu, nes kelyje A1 gali tekti laukti spūstyse.

Į pagalbą bus pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis.

„Renginiai vyksta specifiniu metu – karantinas nėra atšauktas, galioja tam tikri reikalavimai. Kiek tik galima, policija stebės jų vykdymą. Jei matysime pažeidimų, jie bus užfiksuoti“, – sakė R. Požėla.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas taip pat akcentavo, kad transporto priemonių srautas Vilniuje šeštadienį bus labai didelis.

Eismo pokyčiai

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad šeštadienį planuoji laikini eismo pokyčiai.

Dėl šeštadienį Vilniuje vyksiančio mitingo dalyje sostinės gatvių bus laikinai perorganizuotas eismas:

  • 2021 m. gegužės 15 d., 8–22 val., draudžiamas transporto priemonių eismas Vingio parke nuo įvažiuojamojo kelio iš Geležinio Vilko gatvės pusės iki Vingio parko estrados;
  • 2021 m. gegužės 15 d., 8–22 val., Miškininkų, Eigulių, Elektrinės, Giraitės ir Birutės gatvėse įvedamas vienpusis eismas;
  • nuo 2021 m. gegužės 14 d., 20 val., iki 2021 m. gegužės 15 d., 22 val., šiose automobilių stovėjimo aikštelėse stovėjimas bus galimas tik su leidimais: automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Vingio parko, Vilniaus laidojimo namų, Liepkalnio gatvėje, šalia Lietuvos Respublikos Seimo pastato, prie „Avia Solutions Group“ arenos (Ozo g. 14) ir pramogų ir verslo centro „Forum Palace“, A. Goštauto gatvės dalyje nuo Žvėryno tilto iki viaduko į Geležinio Vilko gatvę.

Viešojo transporto keleivių dėmesiui – minėtą dieną galimi autobusų ir troleibusų nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių. Ypač maršrutų, kursuojančių Vingio parko prieigose bei Savanorių pr., – 4, 6, 12, 16, 18 maršrutų troleibusų ir 2G, 21, 22, 23, 29, 54, 56, 200 maršrutų autobusų.

Ketinantiems įvažiuoti ar išvažiuoti į Vilnių ar iš jo Kauno link rekomenduojama rinktis šias kryptis – per Ukmergės gatvę, Avižienių, Sudervės apylanką.

Dėl eismo srautų pokyčių patariama keliones planuotis su kelionės trukmės atsarga, vairuotojai prašomi laikytis kelių eismo taisyklių ir policijos nurodymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9631)