Mišrią Seimo narių grupę šiuo metu sudaro 12 parlamentarų. Visi – vienmandatininkai.

Delfi žiniomis, į naują frakciją planuoja burtis Jonas Pinskus, Rita Tamašunienė, Zigmantas Balčytis, Česlavas Olševskis, Andrius Palionis, Beata Petkevič ir Remigijus Žemaitaitis.

Poreikis kurti frakciją nėra naujas – tokia idėja gyvavo jau nuo metų pradžios.

„Šiandien Seimo opozicijoje yra tik valstiečiai ir darbiečiai, socialdemokratai už postus parsidavinėja kaip viduramžiais moterys iš motelių. Tai akivaizdu ir matoma, ypatingai praėjusį ketvirtadienį, kai buvo akivaizdžiai balsuojama už opozicijos parengtus nutarimo projektus arba rezoliucijas, tai socialdemokratai vienbalsiai palaikė konservatorius. Nėra normalios opozicinės grupės“, – idėją kurti opozicinę frakciją paaiškino R. Žemaitaitis.

Mišrios Seimo narių grupės atstovų parengtus projektus taip pat, pažymėjo politikas, sunku įtraukti į parlamento darbotvarkę.

Remigijus Žemaitaitis

„Jie mūsų tuos projektus prametinėja. Tada turi eiti, prašyti opozicijos, kad jie pasirašytų, einu aš į valdančiąją daugumą, iš ten prašau, jog pasirašytų, kad tas projektas bent jau ateitų į plenarinių posėdžių salę. Jeigu pavyks ir būsime opozicinė frakcija, tokiu atveju, jau formuojant mėnesio gale opozicinės darbotvarkes, galėsime traukti tuos klausimus ten“, – akcentavo R. Žemaitaitis.

Frakcijos suformavimui pakanka 7 Seimo narių, tačiau siekiama, kad „Regionų frakciją“ sudarytų bent 9 parlamentarai.

Be išvardintų parlamentarų, kurie planuoja jungtis prie „Regionų frakcijos“, Mišrioje Seimo narių grupėje dar yra Valdemaras Valkiūnas, Domas Griškevičius, Petras Gražulis, Vytautas Bakas ir Algirdas Butkevičius.

Butkevičius prie naujos frakcijos jungtųsi su viena sąlyga

Kaip portalui sakė A. Butkevičius, jis prie naujos opozicinės frakcijos jungtųsi tik tuo atveju, jei ją sudarytų visi Mišrios grupės parlamentarai. Vis dėlto panašu, kad taip nebus – Delfi žiniomis, prie naujos frakcijos tikrai neprisijungs V. Bakas.

„Šita frakcija bus tuo atveju, jeigu visi Mišrios grupės nariai sutiks persivadinti į frakciją – kitokiu atveju nebus. Jeigu nors vienas nepasirašys, nieko nebus“, – sakė A. Butkevičius.

Vis dėlto jis neneigė, kad frakcija būtų reikalinga.

„Solidžiau atrodytų nei Mišri grupė. Jeigu visi vieningai sutinka pasivadinti frakcija, tada, aišku, būtų ir frakcijos seniūnas, ir pavaduotojas, ir bendri frakcijos sprendimai gimsta, ir vieningas balsavimas gali būti. Daug yra galimų pliusų. Dabar Mišrios grupės ideologija yra tokia – jokių bendrų sprendimų nepriimame, kiekvienas elgiasi pagal savo matymą ir turimą koncepciją“, – pažymėjo politikas.

Algirdas Butkevičius

Paklaustas, ar matytų prasmę jungtis prie frakcijos, jeigu keli Mišrios Seimo narių grupės atstovai vis dėlto tokios idėjos nepalaikytų, A. Butkevičius atsakė neigiamai.

„Ne. Aš tik su tokia sąlyga – tokia sąlyga buvo iškelta“, – pridūrė Seimo narys.

Savo ruožtu jokiai politinei jėgai nepriklausantis D. Griškevičius patikino sprendimo dėl jungimosi prie naujos frakcijos dar nepriėmęs.

„Kol kas galutinio sprendimo nesu pasakęs, tai priklauso nuo daug aplinkybių. (...) Jeigu kalbame tik apie tai, kad Mišrios grupės pagrindu kuriasi frakcija, tai kažkokios didelės prasmės nematau, nes frakcija jokių papildomų galių neįgyja, ji ir dabar turi tam tikras teises, bet jeigu kuriama frakcija ir ateityje prisijungtų daugiau Seimo narių, galbūt iš jos formuotųsi nauja partija, tai galbūt ir domintų tokios perspektyvos“, – sakė parlamentaras.

„Kol kas galutinio sprendimo aš asmeniškai nesu priėmęs“, – pridūrė D. Griškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)