Teismas pripažino, kad laimėtoju paskelbtas pasiūlymas neatitiko pirkimo sąlygų reikalavimų, tad ir nugalėtoju jis būti negali. Į teismą su ieškiniu dėl šio konkurso kreipėsi bendrovė „Vakarų Baltijos laivų statykla“.

„Mūsų manymu, Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas yra kokybiškas tiek faktinių aplinkybių vertinimo, tiek teisinio pagrindimo prasme. Džiaugiamės, kad buvo išgirsti svarbūs argumentai ir nors ne visi mūsų prašymai buvo patenkinti, patį sprendimą vertiname kaip gerai motyvuotą ir teisingą.

Esame patenkinti profesionaliu Lietuvos teismų sistemos darbu. Dabar laukiame žinių dėl tolimesnės konkurso eigos“, ─ sako „Vakarų laivų gamyklos“ įmonių grupės, kuriai priklauso ir VBLS, generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo paskelbta, kad naujo teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivo konkursą laimėjo Suomijos bendrovės „Uudenkaupungin Työvene“ ir „Telesilta“. VBLS įsitikinimu, suomių siūlomas laivas neatitiko pirkimo sąlygų reikalavimų ir todėl siūlymas turėjo būti atmestas.

Vasario pabaigoje Vilniaus apygardos teismas VBLS ieškinį atmetė, tačiau po dviejų su puse mėnesio paskelbtas Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas jau buvo palankus. Šį sprendimą dar galima skųsti kasacine tvarka.

Anksčiau nerimą dėl trūkumų Suomijos bendrovių pasiūlyme buvo išreiškusios Lietuvos laivų savininkų, Lietuvos jūros krovos kompanijų ir Lietuvos laivų statytojų bei remontininkų asociacijos.

KAM nagrinėja teismo motyvus

Šiuo metu Krašto apsaugos ministerija nagrinėja gegužės 12 d. Apeliacinio teismo sprendimo motyvus. Juos išnagrinėjus, bus priimami tolimesni sprendimai dėl viešojo pirkimo procedūrų tęsimo ir galimo skundimo Aukščiausiajam teismui.

„Apgailestaujame, kad dėl teisminio proceso iškilo grėsmė, kad nebus panaudotos numatytos europinės lėšos, skirtos laivui įsigyti“, - rašoma KAM komentare žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)