E. Masiulis teigė, kad 2016 metų gegužę atsimins visą gyvenimą.

„Ši diena įsimins visam mano likusiam gyvenimui. Nes ši diena 2016 metais radikaliai pakeitė mano tolimesnį gyvenimą. Prabėgus 5 metams akivaizdu, kad galima daryti labai aiškią išvadą, jog teisingumas Lietuvoje yra vykdomas labai lėtai.

Aišku, kad tai yra labai ženklus laiko tarpas, per kurį taip ir nepavyko pasiekti jokių sprendimų. Tuo metu, kai įvyko tie įvykiai, naiviai tikėjausi, kad pakankamai greitai man pavyks įrodyti savo nekaltumą“, – laidoje „Alfa taškas“ sakė E. Masiulis.

Jis laidoje sakė, kad įvyko jau beveik 100 teismo posėdžių.

E. Masiulis teigė, kad 2016 metų gegužės įvykiai „perbraižė Lietuvos politinį žemėlapį“.

„Visai kitokią Seimo daugumą suformavo, Vyriausybę, nei kad galėjo būti. Ji turėjo tikrai daug įtakos politiniams procesams“, – sakė buvęs politikas.

Tulpių pašto istorija prie bylos nebuvo pridėta.

„Kaip bebūtų įdomu, iš tikrųjų nepavyko. Aš po šiai dienai keliu klausimą teisėsaugos institucijoms, kurios labai kruopščiai vykdė tyrimą 2 metus. Ir į bylą pridėjo absoliučiai nereikšmingai bylai dalykų, kurie stebina net ir patį teismą. Įrašyti pokalbiai apie vaikus, įvairūs privatūs dalykai, kurie nėra susiję su byla.

Dalia Grybauskaitė

O tokia svarbi informacija, kuri buvo rasta paėmus mano kompiuterius, elektroniniai laiškai ir susirašinėjimai su prezidente, buvo išimti ir dingo“, – sakė jis.

E. Masiulis teigė, kad tai palieka „tokią nuoskaudą, ar šešėlį“.

„Kad bent jau šitoje byloje yra lygių už lygesnius. Kalbu ne tik apie prezidentę, bet ir tam tikrus politikus, kurie buvo apklausti ikiteisminio tyrimo metu, bet įtarimų nesusilaukė, nors lygiai taip pat buvo galima teikti jiems įtarimus kaip kokiam Gintarui Steponavičiui ar Šarūnui Gustainiui.

Tie susirašinėjimai, kai kurie laiškai, susirašinėjimai mano ir prezidentės, ten kur kalbama apie koncerną, koncerno valdomą žiniasklaidą, apie konkrečius žurnalistus, mano supratimu, jei siekiame objektyvumo, teisingumo čia, jie turėjo figūruoti. Ir bent jau liudytojo statusu prezidentė turėjo šioje byloje pasisakyti. Bet šitų sprendimų ir veiksmų nėra“, – sakė E. Masiulis.

Eligijus Masiulis

Buvęs politikas teigė, kad šiuo metu jo gyvenimas yra „tarp žemės ir dangaus“.

„Kada virš tavo galvos kaba tie kaltinimai, jie nei patvirtinti, nei paneigti. Na, tai vargina, suriša rankas, riboja mano galimybės veiklos. Tačiau nesėdžiu ant sofos rankų sudėjęs ir nesigraudinu. Toliau gyvenu gyvenimą, laikausi to principo, kad atsidarius vienoms durims, atsidaro kitos. Ir visai neblogai ir sėkmingai šiuo metu užsiimu privačia praktika – konsultuoja viešųjų ryšių klausimais, skaitmeninės komunikacijos turinio kūrime dalyvauju“, – apie savo kasdienybę pasakojo E. Masiulis laidoje „Alfa taškas“.

Paklaustas, ar planuoja grįžti į politiką, E. Masiulis tikino, kad šio klausimo jis sau nei užduoda, nei turi atsakymą. Bet „gyvenimas parodys, visko gali būti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (482)