Taip pat bus svarstomi patikslinti „Sodros“ bei Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetai.

Planuojama, kad Seimui projektas bus pateiktas gegužės 18 dieną, po diskusijų komitetuose Seimo posėdyje jis būtų svarstomas birželio 8 dieną, o priėmimas vyktų birželio pabaigoje.

Parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas anksčiau teigė, kad kartu su biudžetu bus apsispręsta dėl pelno mokesčio lengvatos, kuri leistų pernai dėl pandemijos patirtus nuostolius perkelti ne tik į 2021 metus, bet ir į 2019-uosius. Be to, kartu bus teikiamos pataisos dėl užimtumo priemonių.

Taip pat ketinama svarstyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą maitinimo, renginių organizavimo, sporto, kino bei kultūros veikloms.

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas anksčiau sakė, kad peržiūrint biudžetą valdžios sektoriaus deficitas preliminariai didės nuo 7 proc. iki 8,1 proc., o jei Seimas pritartų laikinai PVM lengvatai, deficitas išaugtų iki 8,3 procento.

Su pandemijos valdymu ir jos neigiamų padarinių švelninimu susijusioms priemonėms šiemet numatyta skirti 1,6 mlrd. eurų, iš kurių 1 mlrd. eurų jau skirta biudžete.

Patvirtintas 2021 metų valstybės biudžeto pajamų planas (be ES lėšų) sudaro 8,989 mlrd. eurų, su ES lėšomis – 11,252 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)