S. Gagas teigė, kad Vilniuje turėtų vykti 4 renginiai.

„Visas miestas bus policijos dėmesio centre, ypatingai – Vingio parkas. Ten planuojamas didžiausias renginys. Turėčiau pasakyti, kad vienas renginys yra nukreiptas už šeimų išlaikymą, Šeimų sąjūdis jį organizuoja. O kiti renginiai, jie irgi turės ypatingą dėmesį, nes tai yra kita nuomone reiškiama – prie Baltojo tilto vienas renginys, kur gali būti iki 100 žmonių, kaip nurodė organizatoriai.

Kiti renginiai yra žymiai mažesni – Žvėryne, prie tilto į Vingio parką, ten daug mažesnės apimties renginiai planuojami, kuriuose žmonių bus iki 25 ir iki 15 žmonių“, – sakė S. Gagas.

Jis teigė, kad policijai yra žinoma, kas organizuoja antimitingus, tačiau jų pavardės nebus skelbiamos. S. Gagas ragino sulaukti šeštadienio.

Jo teigimu, pareigūnų bus tiek, kiek reikia. Skaičiai, anot S. Gago, nuolat kinta, o bus reaguojama į juos.

„Pareigūnų prižiūrinčių bus tiek, kiek reikia. Mes renkame papildomą informaciją, analizuojame, pareigūnų bus skirta tikrai tiek, kiek reikia. Matote, skaičiai keičiasi kiekvieną dieną, renginys plačiai išreklamuotas.

Renginio organizatoriai pradžioje planavo iki 7 tūkstančių žmonių, bet turbūt jau dabar galima vertinti, kad pagal tuos skaičius, kadangi jungiasi ir iš kitų Lietuvos savivaldybių, vyksta į Vilnių, matome, kad tie skaičiai gali būti ir didesni. Mes planuojame pajėgas atitinkamai į visus skaičius ir būsimus renginius – ir už ir prieš“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas S. Gagas.

Jis teigė, kad pasklidus žiniai ir apie rengiamus antimitingus, bus skiriami ir papildomi pareigūnai.

„Tas renginys jau buvo paskelbtas pirmasis jau seniai, kai buvo judėjimo ribojimai tarp savivaldybių galiojantys. Mes tai vertinome ir jau planavome savo pajėgas.

O kai pasirodė nauja informacija apie antimitingus skirtingose vietose, tai be abejonės mes tai turime įvertinti ir skirti pareigūnus papildomai“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ sakė S. Gagas.