„Manau, kad jeigu žmogus padaro darbą, dėl kurio jis buvo pasamdytas, tad tai, kur fiziškai jis yra darbo atlikimo metu, turbūt yra ne taip svarbu, nes ir Seimas nuotoliniu būdu taip pat išmoko dirbti“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė I. Šimonytė.

Taip ji atsakė į Seimo opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio klausimą dėl socialinės apsaugos ir darbo viceministrės Justinos Jakštienės darbo būnant Ispanijoje.

Opozicijos lyderis prašė premjerės vertinimo, nes, anot jo, dirbdama „emigracijoje“ viceministrė gauna visą atlyginimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė patikslino, kad J. Jakštienei nemokama už tas dienas, kai ji neina viceministrės pareigų.

„Noriu akcentuoti, kad viceministrė, kai negali suderinti darbo ir šeimos įsipareigojimų būdama ir dirbdama nuotoliu, yra nemokamose atostogose ir už tas darbo dienas jai nėra mokamas atlyginimas“, – teigė ji.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad socialinės apsaugos ir darbo viceministrė J. Jakštienė išvyko į Ispaniją, iš kur ketina mėnesį dirbti nuotoliniu būdu. Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų, apie būtinybę išvykti į Ispaniją J. Jakštienė informavo vadovybę dar prieš pradėdama eiti pareigas.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrės pareigas J. Jakštienė eina nuo vasario pabaigos, ji kuruoja neįgaliųjų socialinės integracijos klausimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)