R.Karbauskis patvirtino, kad LVŽS nusprendė dalyvauti minėtame renginyje, tačiau iš anksto atsiriboja nuo galimų agresyvių ar neapykantą skatinančių pasisakymų mitingo metu.

„Didžiajame šeimos gynimo marše“ dalyvaus Seimo nariai rinkti Panevėžio krašte – Deividas Labanavičius bei Guoda Burokienė. O „valstietis“ Tomas Tomilinas kategoriškai atsisakė dalyvauti šeštadienį rengiamoje akcijoje.

Išlydės iš dvaro

Seimo narė G. Burokienė naujienų portalui JP pasakojo, kad dalyvaus tas, kas pritaria šiai akcijai.

„Remiame pačią idėją. Pakvietė Panevėžio organizatoriai ir maršo dalyvius išlydėsiu iš Bistrampolio dvaro. Tik išlydėsiu, o vėliau dalyvausiu Krekenavos mažojoje bazilikoje, kur bus aukojamos šv. Mišios už šeimą. Į Vingio parką nevažiuosiu. Manau, kad pabūti ramybėje geriau. Kad žmonės susivienijo ir taip išreiškia savo nuomonę – gerai. Tik labai negerai, kad prie geros idėjos šliejasi visokie prisiplakėliai ir naikina pačią idėją. Kita vertus, lietuviai į gatves išeina, kai susikaupia daug dalykų“, – mano G. Burokienė ir sako, kad Panevėžio krašto žmonės ne dėl Artūro Orlausko dalyvauja akcijoje, bet išreiškia savo poziciją.

Pasisako už tradicinę šeimą

LVŽS ir Seimo narys D. Labanavičius taip pat patvirtino, kad dalyvaus „Didžiajame šeimos gynimo marše“.

„Akcijoje dalyvausiu ir laikysimės visų būtinų apsaugos priemonių. Karantinas dar nesibaigė. LVŽS – parlamentinė partija, kuri be užuolankų pasisako už tradicinę šeimą. Todėl remiame maršą, bet nesame susiję su organizatoriais. Palaikome tik pačią idėją, todėl ir ruošiamės dalyvauti. Važiuosime ir į Vingio parką, kur vyks pagrindinis maršo akcentas. Tiesa, nuo prisiplakėlių atsiribojame ir nepritariame jų veiklai. Svarbiausia išsakyti palaikymą tradicinei šeimai“, – sakė D. Labanavičius ir mano, būtų labai negerai, jei tokia graži iniciatyva būtų iškraipyta.

Renginio dvasia – neapykanta

Tuo tarpu LVŽS pirmininko pavaduotojas ir Seimo narys T. Tomilinas – kategoriškas ir „Didžiajame šeimos gynimo marše“ nedalyvaus.

„Marše nedalyvausiu. Labai norėčiau apsaugoti savo šeimą ir vaikus nuo tokių akcijos organizatorių, kurie skleidžia neapykantą. Jie pakankamai primityviai supranta šeimos politiką. Be to, turi norą pažeminti mažumas ir jokių žinių neneša. Suprantu, kad mano kolegos dalyvauja iš principo ir ne dėl organizatorių. Tačiau dalyvauti ir tarsi atsiriboti nuo organizatorių, kurie skleidžia neapykantą, negalima. Juk puikiai matyti, kokiais lozungais jie kalba. Jiems bus didžiulė paslauga, jei marše dalyvaus kuo daugiau politikų. Šio renginio dvasia – neapykanta“, – aiškino politikas ir mano, kad Lietuvoje visos šeimos yra gerbtinos ir jis negali lietuvių supriešinti.

Leidimą turi

Primename, kad Vilniaus miesto savivaldybė į Šeimų sąjūdžio organizuojamą protesto mitingą Vilniaus Vingio parke gegužės 15 dieną leido surinkti iki 7 tūkstančių žmonių iš visos Lietuvos.

Šeimų sąjūdžio teigimu, numatytą dieną automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant įvairių regionų dalyviams, kol galiausiai visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke“.