Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Evelina Petraitienė antradienį paskelbė, kad dabar jau iš tarnybos policijoje atleistas vyriausiasis patrulis Petras Kirielius yra pripažintas kaltu dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Tiesa, bylą perduodant į teismą jis buvo kaltinamas ne tik dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, bet ir neteisėto informacijos apie privatų gyvenimą paskelbimo.

Už tarnybos pareigų neatlikimą teismas nuteistam buvusiam pareigūnui teismas skyrė 75 MGL (3 750 eurų) baudą, kurią nurodė sumokėti per pusantrų metų.

Be to, teismas nukentėjusiąja pripažintai merginai, kurios vaizdo įrašas buvo paviešintas, iš P. Kirieliaus priteisė 3 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Kadangi baudžiamasis procesas vyko neviešuose posėdžiuose, o bylos medžiaga, siekiant nepakenkti nukentėjusiosios moters gyvenimui pripažinta nevieša, teismas nekomentuoja tokio savo priimto nuosprendžio.

Tiesa, P. Kirielius, kuris nepripažino jam pateiktų kaltinimų, teismo priimtą nuosprendį dar galės apskųsti apeliacine tvarka.

Daugiau kaip dvylika metų policijoje patruliu išdirbęs P. Kirielius iš darbo policijoje buvo atleistas praėjusių metų vasarį, kai Vilniaus apskrities policijoje buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, kurio metu buvo aiškinamasi, kaip internete atsirado vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota nuoga moteris vidiniame policijos pastato kieme.

Ši istorija buvo plačiai aprašyta žiniasklaidos priemonėse, taip pat internete žaibiškai buvo išplitęs vaizdo įrašas.

Dar praėjusių metų sausio 19 d., apie 14 val., Vilniuje, Saltoniškių ir T. Narbuto g. sankryžoje, akivaizdžiai apsvaigusi moteris (gim. 1983 m.), vairuodama automobilį BMW, atsitrenkė į prie sankryžos sustojusį automobilį.

Avarijos kaltininkė tikrintis alkotesteriu atsisakė, o tai prilyginama vairavimui, kai girtumas viršija pusantros promilės. Vairuotoja buvo sulaikyta ir atvežta į policiją.

Čia atidarius tarnybinio automobilio skyrių, kur vežami sulaikytieji, paaiškėjo, kad moteris pakeliui visiškai nusirengė. Ji atsisakė apsirengti, iš automobilio išlipo nuoga, ant žemės nusviedė kompaktinę plokštelę, kurioje buvo įrašytos vieno populiariausių Lietuvos atlikėjų Egidijaus Dragūno-Selo dainos. Paskui moteris šią plokštelę paėmė ir ėmė keiktis, bet pareigūnui patikslino, kad tai sako ne jam, o Sel'ui.

Tos pačios dienos vakarą nuogos vairuotojos vaizdo įrašas ėmė plisti interneto programėlėje „Discord“ ir kitose platformose, o moteris iš policijos buvo išvežta į ligoninę, nes paaiškėjo, kad ji yra blaivi, tačiau turi psichikos sutrikimų.

Tarnybinį tyrimą atlikę Vilniaus policijos pareigūnai nustatė, kad P. Kirielius, tarnybos metu vykdydamas tarnybines funkcijas, nesilaikė Vaizdo stebėjimo priemonėmis užfiksuotų vaizdo duomenų tvarkymo policijos įstaigose taisyklių. Šie pareigūno veiksmai įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl jis buvo atleistas iš tarnybos kaip savo poelgiu pažeminęs pareigūno vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)