Kaip pranešė teismas, medikės atleistos nuo atsakomybės dėl dokumentų klastojimo, nes jos su nukentėjusiąja susitaikė. Kaltinamosios taip pat įpareigotos sumokėti po 500 eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą

Anot teismo, medikės savo kaltę pripažino, dėl elgesio gailėjosi ir pacientei atlygino padarytą žalą, su ja susitaikė. Medikių atsiprašymą nukentėjusioji priėmė ir sutiko, kad jos būtų atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės.

„Be to, kaltinamosios anksčiau neteistos, administracine tvarka nebaustos, turi aukštąjį išsilavinimą, ilgametę darbo patirtį medicinos srityje, dirba, neigiamai charakterizuojančios medžiagos apie kaltinamąsias byloje nėra“, – rašoma teismo pranešime.

Bylos duomenimis, trys medikės, sužinojusios, kad pacientės kūne cezario pjūvio operacijos metu buvo paliktas svetimkūnis ir siekdamos tai nuslėpti, nukentėjusiajai ir jos sutuoktiniui nurodė, kad moteriai būtina atlikti laparoskopijos procedūrą dėl priežasties, nesusijusios su medikų klaida ir nepageidaujamu įvykiu.

Siekdamos nuslėpti tikrąją operacijos priežastį, medikės suklastojo tikrus dokumentus – viena iš jų parengė konsiliumo protokolą, o likusios dvi – jį pasirašė ir tokiu būdu patvirtino žinomai tikrovės neatitinkančią operaciją.

Vėliau medikės pacientei atliko operaciją, kurios metu rado ir išėmė jos pilve buvusį svetimkūnį, o tikrovės neatitinkančius dokumentus pateikė į moters ligos istoriją.

Šis teismo nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)