Sostinės policijos paskaičiavimu, apie 14 val. čia buvo apie tūkstantį asmenų, kai kurie segėjo vadinamąsias „georgijaus“ juosteles, sovietinius karinius ženklus ir pan.

Pasak pareigūnų, kai kurie į kapines atėję asmenys buvo akivaizdžiai neblaivūs, šūkavo, rėkavo. Iki 14 val. policija vieną chuliganą nubaudė už pareigūnų įžeidinėjimą (iškeikė, vadino fašistais ir t.t.).

Kitas administracinio nusižengimo protokolas surašytas už sovietinės vėliavos demonstravimą.

Vienas pilietis prie paminklo išreiškė priešingą nuomonę, nei susirinkusiųjų. Jis laikė plakatą su Nachmano Dušanskio (sovietų saugumietis, vadovavęs lietuvių žudynėms), Rusijos išvadavimo armijos, kariavusios Reicho pusėje, vado Andrejaus Vlasovo ir kt. nuotraukomis. Vyras buvo užpultas, tie, kuriems gegužės 9-oji – šventė, plakatą suplėšė, kilo konfliktas, užpultasis išvadino rusus „ped...ais“. Nežinia, kuo tai būtų pasibaigę, bet įsikišo patruliai, konfliktą nuramino. Pretenzijų niekas niekam neturėjo.

Policija tvarką kapinėse prižiūrės iki vakaro, asmenys, demonstruojantys uždraustą komunistinę simboliką ir kt., bus baudžiami.

Kapinėse ir jų prieigose dirbantys policijos pareigūnai baudžia ir už karantino taisyklių pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1959)