„Nuo pat pradžių sakiau, kad šito įstatymo labai reikia. Ir jo reikia ne tik homoseksualioms poroms, jo reikia ir heteroseksualioms. Nebūtinai visi nori prieš dievulį lėkti į bažnytėlę ir klausyti kunigėlio pamokslėlių. Kai kurie galbūt tiesiog nori tą savo „sugyventinių“ statusą kažkaip įteisinti“, – laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo komunikacijos specialistas.

S. Vaitulionis teigė, kad ir savo draugų rate turi tokių porų, kurios laukia Partnerystės įstatymo. „Turiu draugų, kurie kartu gyvena keliolika ar net keliasdešimt metų ir kurie dar yra „sugyventiniai“. Jie nesusituokę, bet jų teisinis santykis neapibrėžtas“, – kalbėjo S. Vaitulionis.

„Kodėl šis Partnerystės įstatymas turi tokį neigiamą atspalvį visuomenėje? Jį siaubingu padarė ir ta pati Laisvės partija, ir pats Tomas Vytautas. Nereikia elementarių dalykų klykti mojuojant aukštakulniais ir vėliavomis, – tvirtino S. Vaitulionis ir pridūrė, kad verčiau viskas būtų buvę elementariai ir paprastai paaiškinta. – Kartais tas rėkavimas iš tribūnos su aukštakulniais padaro didesnę žalą.“

Komunikacijos specialisto vertinimu, Parttnerystės įstatymas būtų išties vertingas daugeliui, kurie savo santykių įteisinimui tiesiog norėtų elementaraus pasirinkimo.

„Šiuo atveju, manau, yra padaryta žala bandant atkreipti dėmesį ir taip toliau. Ne. Buvo padaryta žala ir komunikacija buvo klaiki. Ir nereikia aiškinti, kad visuomenė kažko nesupranta. Visuomenė supranta taip, kaip jai buvo transliuojama. O transliuojama buvo tragiškai“, – tvirtino S. Vaitulionis.

O ar, komunikacijos specialisto nuomone, dar įmanoma ištaisyti komunikacines klaidas ir pakeisti visuomenės požiūrį į Partnerystės įstatymą? „Kai pasikeis komunikacija, tai pasikeis ir visuomenės nuomonė. O kad šio įstatymo visai šaliai, visai valstybei būtinai reikia, tai taip, manau, sutiks kiekvienas protaujantis ir išsilavinęs žmogus“, – teigė pašnekovas.

Laidoje apžvelgiamos savaitės naujienos, tad su komunikacijos specialistu buvo apžvelgtas ir pagaliau apibūdintas Galimybių pasas, ir įvardyta masinės vakcinacijos pradžios data bei etapų planas ir kitos naujienos.

Būtent pagaliau artėjančią masinę vakcinaciją ir atsiveriantį gyvenimą S. Vaitulionis ir įvardijo kaip svarbiausias savaitės naujienas.

Tiesa, laidoje buvo kalbama ir apie eurovizines naujienas, nes būtent tuo metu, kai S. Vaitulionis kalbėjo „Delfi TV“ eteryje, grupė „The Roop“ pakilo lėktuvu į Roterdamą. Vis dėlto, komunikacijos specialistas nenorėjo prognozuoti, kokią vietą šįmet lietuviai pelnys viso pasaulio dėmesį sukaustančiame konkurse. „Nešausiu sau į koją“, – nusijuokė komunikacijos specialistas.

Visą pokalbį galite rasti čia, o „Delfi“ televizijoje laidą „Jūs rimtai?“ žiūrėkite penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)