Vilniaus miesto meras teigė, kad visą šią savaitę skiepytis buvo kviečiami 45 ir vyresni asmenys, tačiau likus apie 6 tūkstančius „AstraZenecos“ gamintojo vakcinų penktadienio rytą registruotis skiepui galėjo ir 35 metų ir vyresni asmenys.

„Atidarius šį rytą registraciją vakcinos ištirpo per kelias valandas, tai laisvų vietų nebeturime“, – teigė R. Šimašius.

Pagal dabar turimus duomenis pirmadienį Vilniaus miestas turėtų gauti 23 tūkst. „Pfizer–BioNTech“ gamintojų vakcinų, dar šiek tiek kitų, kurios būtų panaudotos revakcinacijai. Iš „Pfizer“ vakcinos apie pusę eis revakcinacijai. Tai turėsime apie 11–12 tūkstančių vietų registracijai. Rytoj ketiname paskelbti laikus kitos savaitės laikus šiai vakcinai, bus kviečiami 45 metų ir vyresni žmonės“, – sakė jis.

R. Šimašius teigė, jog 65 ir vyresnių žmonių amžiaus grupėje skiepą gavo daugiau nei 2/3, 55 ir vyresnių – 60 procentų, 45 metų ir vyresnių – 40 procentų.

Vilniaus miesto vadovas taip pat pristatė ir situaciją ligoninėse. Anot jo, situacija stabiliai, nors lėtai, bet gerėja.

„Pirmiausia noriu pasidžiaugti, kad ligoninėse situacija gerėja. Turime stabiliai, nelabai greitai, bet stabiliai gerėjančią situaciją jau kelintą dieną iš eilės, laisvų lovų šiuo metu 44. Tai yra žymiai geriau nei 6, kurios buvo prieš savaitę. Kaip visą laiką galiu priminti, kad tarp tų žmonių, kurie guli ligoninėje yra labai mažai tų, kurie yra paskiepyti, daug nepaskiepytų“, – sakė jis.

„Perduodu gydytojų linkėjimus – reikėtų žiūrėti kaip pasiskiepyti. Nes tikrai apmaudu 55+ ar 65+ metų žmonės priimti į ligoninę. Jie visi galėjo pasiskiepyti, bet kažkodėl nusprendė to nedaryti, tai visus kviečiu skiepytis“, – penktadienį sakė Vilniaus miesto meras R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)