„Visų pirma, jis gerokai vėluoja. Antra, tas pasas reikalingas dėl kelių priežasčių: (...) kaip skaičiai rodo, nepaisant didelių vakcinavimo apimčių ir persirgusių žmonių, tie skaičiai stipriai auga ir esame tarp lyderių pagal susirgimų skaičių ES, vadinasi, reikia ieškoti priemonių ir būdų, kaip būtų galima visokeriopai padėti tiems žmonėms, kalbant apie jų psichologinę būseną, tiek ir verslams tas labai svarbu“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, su Galimybių pasu atsirastų ir galimybė paremti paslaugų sektorių, smulkųjį ir vidutinį verslą.

„Kalbu ir apie galimybę apsilankyti įvairiuose renginiuose, kavines, restoranus, viešbučius, SPA centrus, teatrus, sporto renginius. Tai yra papildinys taip laukiamam ES Žaliajam pasui, kuris tikrai suvienodins keliavimo galimybes tarp ES valstybių“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jo teigimu, tai taip pat bus ir stimulas žmonėms vakcinuotis.

Kalbėdamas apie apribojimus, jis sakė, kad kai kurie, pavyzdžiui, dėl renginių, yra diskutuotini, tačiau sutiko, kad kai kurios veiklos turi būti atlaisvinamos pamažu.

„Galime diskutuoti, sakykime, dėl renginių, jei salėje yra 15 tūkst. (vietų – ELTA), kodėl gali būti tik 500 jų leidžiama, bet kalbant apie naktinius barus, mes tą matėme rudenį. Nors tuometinėje opozicijoje buvę Laisvės partijos atstovai labai priešinosi, teigdami, kad viskas saugu, mes matėme žiniasklaidos parodytus vaizdus, kad ten absoliučiai saugumo nebuvo galima įžvelgti, koks vyko pasilinksminimas. Dėl to yra tam tikros rizikingos grupės, ir jos atlaisvinamos pamažu“, – sakė S. Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė atverti platesnės veiklos galimybes pasiskiepijusiems, persirgusiems ar 24 val. prieš planuojamą atlikti veiklą COVID-19 testą pasidariusiems asmenims, kurie nuo gegužės 24 dienos galės naudotis Galimybių pasu. Tarp laisvinamų sričių – bendravimas didesnėmis grupėmis, dalyvavimas renginiuose bei naudojimasis pramogomis ir paslaugomis uždarose patalpose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)