Politikė taryboje pakeis atsistatydinusį LSDP atsakingąjį sekretorių Justą Pankauską, kuris šios partijos yra deleguojamas į naujos sudėties Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Tiesa, oficialiai pareigas politikė pradės eiti tik prisiekusi Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje, kuris planuojamas gegužės pabaigoje.

Buvusi ilgametė Seimo narė, trumpai ėjusi ministrės pareigas, B. Vėsaitė po jai nesėkmingai pasibaigusių Seimo rinkimų pastarąjį laiką iš aktyvios politikos buvo dingusi.

Kaune gyvenanti B. Vėsaitė oficialiai savo gyvenamąją vietą yra deklaravusi Lazdijų rajono savivaldybėje, kur turi sodybą.

Ji dalyvavo vietos socialdemokratų rinkimų sąraše, tačiau 2019-aisiais į tarybą nepateko.

Šansas vėl grįžti į aktyvią politiką B. Vėsaitei atsirado po to, kai viena pozicija aukščiau prieš ją porinkiminiame sąraše esanti Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos pedagogė Joalita Lynikienė dėl asmeninių priežasčių nepanoro užimti Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narės kėdės.

B. Vėsaitė į Lietuvos Respublikos Seimą pagal Lietuvos socialdemokratų partijos sąrašą buvo renkama keturias kadencijas – nuo 2000-ų iki 2016-ųjų.

Politikė 2007 m. buvo minima Kauno 2-sios ligoninės statybų skandale, ji taip pat pasisakė prieš Žalgirio Arenos Nemuno saloje statybą.

Prieštaringai buvo vertinamos ir B. Vėsaitės kartu su kolegomis teiktos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos. Ši pataisa užkirto kelią alkoholio gamintojų remiamų sporto šakų tiesioginėms transliacijoms per televiziją.

2012 m. gruodžio 7 d. Birutė Vėsaitė LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu paskirta XVI-osios LR Vyriausybės ūkio ministre.

Tačiau jau darbo pradžioje moteris susidūrė su komunikacijos problemomis interviu 2013 m. sausio 8 d. vienoje TV laidoje ministrė painiojosi dėl ministerijos, kuriai vadovauja: Ūkio ar Energetikos.

2013 m. gegužę B. Vėsaitė pasinaudojo privačios bendrovės „Arvi“ paslaugomis į komandiruotę Kazachstane skrido šios bendrovės išnuomotu verslo klasės lėktuvu, taip sukeldama įtarimus dėl interesų konflikto, nes tuo pat metu Ūkio ministerija ruošė sprendimą dėl tos pačios bendrovės dalyvavimo sąlygų vienoje iš laisvųjų ekonomikos zonų.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nutraukus tyrimą dėl politikės veiksmų, buvusios ministrės elgesį pavesta ištirti LR Seimo etikos ir procedūrų komisijai.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, išnagrinėjusi pateiktą medžiagą, nustatė, jog Birutė Vėsaitė įstatymo nepažeidė, tačiau tai ministrės neišgelbėjo 2013 m. gegužės 29 d. LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo atsižvelgė į premjero Algirdo Butkevičiaus teikimą ir atleido Birutę Vėsaitę iš ūkio ministrės pareigų.

Tikėtina, kad Lazdijų rajono savivaldybės taryboje inžinierinį išsilavinimą turinti politikė dirbs Biudžeto, turto ir investicijų komitete, kuriam iki atsistatydinimo vadovavo J. Pankauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (488)