Miesto meras neslėpė pykčio dėl centrinės valdžios veiksmų. Jis yra ir vienas tų, kuris palaiko protesto akciją „Šeimų gynimo maršą“, ir žada padėti druskininkiečiams, kurie planuoja vykti į šį renginį su logistika.

„Šimtu procentų. Baikime cirkus, ką išdarinėjame. (Palaikau) dėl visko, kas vyksta Lietuvoje, kai uždaromos sanatorijos dėl vieno žmogaus ambicijų, kai atėję kažkas prastūminėja tik savo reikalus, šlykštu darosi. Mes ne teisinėje valstybėje gyvename, mes teisinio banditizmo valstybėje gyvename“, - pyko R. Malinauskas.

Jis sakė, kad jau šiuo metu su keliais šimtais druskininkiečių, su šimtų mašinų, rikiuojasi prie Vilniaus.

„Stovime jau prieš Vilnių, keliame vėliavas, laukite, tuoj atvažiuosime. Pirma vieta yra „Swedbank“, antra – Prezidentūra, trečia – Vyriausybė, ketvirta vieta – Užsienio reikalų ministerija, ir penkta vieta yra Seimas. Tuo maršrutu lydės policija. Bus apie 80 arba 100 automobilių , keliame vėliavas ir važiuojame pasižiūrėti, kaip Vilnius gyvena“, - sakė R. Malinaukas.

Rengia protesto akciją

Dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų Minsko režimui uždarytos Druskininkuose esančios sanatorijos „Belorus“ darbuotojai ketvirtadienį rengia protesto akciją, rašė BNS.

Planuojama, kad šimto automobilių kolona pajudės nuo Parko tilto, važiuos pro sanatoriją, taip pat M. K. Čiurlionio gatve, tuomet pro sanatorijai priklausantį daugiabutį Gardino gatvėje ir pro „Swedbank“ Druskininkų skyrių.

„Darbuotojų pozicija bus išreikšta ant automobilių bei sanatorijai priklausančio daugiabučio namo balkonų pakabintais plakatais. Dar vienas plakatas bus prie „Swedbank“ Druskininkų skyriaus“, – pranešė sanatorijos „Belorus“ Darbo tarybos pirmininkas Vladislavas Šaruckis.

Tai antra sanatorijos darbuotojų protesto akcija, pirmoji vyko sausio 12 dieną.

„Belorus“ atvejis yra pirmasis Lietuvos istorijoje, kai šalyje veikiančiai įstaigai pritaikomos tarptautinės sankcijos. Jas pritaikius, gruodžio viduryje bankas „Swedbank“ įšaldė sanatorijos sąskaitas.

Registrų centro duomenimis, sanatorija „Belorus“ priklauso Baltarusijos prezidento reikalų valdybai, o ji tiesiogiai pavaldi Aliaksandrui Lukašenkai. ES 2020 metų pabaigoje įvedė sankcijas Vyriausiajai ūkio valdybai (GHU), kuri yra tiesiogiai pavaldi Baltarusijos prezidento reikalų valdybai.

Lietuvos užimtumo tarnyba trečiadienį pranešė nutraukianti subsidijų už prastovas mokėjimą beveik 400 Druskininkuose veikiančios Baltarusijos valstybinės sanatorijos „Belorus“ darbuotojų – jiems bus mokamos vienkartinės sankcijų taikymo išmokos ir teikiama pagalba įsidarbinant kitur.

Užimtumo tarnyba tvirtina parengusi planą dėl 393 įstaigos darbuotojų, iš kurių 133 medikai, kad jie kuo sklandžiau pereitų į darbo rinką.
Sanatorijoje „Belorus“ dirba apie 350 Lietuvos piliečių, likusieji yra baltarusiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (982)