„Tai čia vadovų, kurie vadovauja šiam procesui, nekomepetencija. Kalbėkime tiesiai“, – teigė sutiktas rokiškėnas.

Daug kas ir dabar artyn griaunamo statinio neina. Pasak kito praeivio, iki šiol dalis pastato kabo ant plauko.

Parduotuvė, ant kurios užkrito griaunamo pastato konstrukcija, laikinai užtaisiusi sieną dirba. Reikia ir suprasti, kad ne dėl to, jog nebaisu.

„Mes per ilgai nedirbę – trys mėnesiai, kai nedirbome, ir dar šitos nelaimės mums gerumo neprideda“, – komentavo parduotuvės savininkas Virginijus Gaučys.

Parduotuvės darbuotojai stengiasi išlikti budrūs.

„Normaliai, vakar (pirmadienį – „Delfi“) buvo truputį baisiau, o šiandien nieko.“

Parduotuvės savininkas neslėpė, kad likęs styroti nugriautas pastatas gerų emocijų nekelia, bet jeigu leista dirbti, turėtų būti saugu.

„Matosi iš akies, kad pastato likučiai gan pavojingai atrodo.“

Buvusios mašinų gamyklos administracinis monstras griaunamas dėl to, kad čia koją įkels naujas prekybos centras.

„Viena sieninių plokščių buvo statybos eigoje blogai pritvirtinta ir ta plokštė savaime ir nevaldomai nukrito“, – sakė V. Gaučys.

Iš kartojamo vaizdo matyti, kad galėjo nutikti kur kas baisiau.

„Galėjo būti ir aukų, galėjo būti ir sužeidimų, galėjo būti ir didesnių materialinių nuostolių. Tai sakykime, tų baisiausių dalykų buvo išvengta“, – aiškino Rokiškio rajono vicemeras Tadas Barauskas.

Pasak rajono valdžios, griaunamo pastato konstrukcijos turėjo sukristi į užtvertą statybvietę, o pataikė į parduotuvę. Taip pat nesiaiškins, kodėl taip atsitiko, nes tai jau privataus subjekto reikalas.

„Žinoma, vertiname labai rimtai. Laimei, nebuvo nukentėjusių, įvyko tik turto apgadinimas. Iš karto bendravome su rangovu ir rangovas prisiėmė visą atsakomybę už įvykusį incidentą.

Mano žiniomis, yra kalbamasi dėl nuostolių kompensavimo ir priimami sprendimai kaip likusius griovimo darbus pabaigti maksimaliai saugiai“, – komentavo „LIDL Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta.

Parduotuvė, kaip ir anksčiau, dirbs pagal grafikus. Kai griovėjai griauna, parduotuvė nedirba arba atvirkščiai. Nedarbo nuostoliai esą turės būti atlyginti kaip ir žala už išmuštą sieną. Vietiniai nuo objekto akių, matyt, nenuleis.

„Jeigu dabar grius, tai ant kito pastato nugrius. O kaip dabar padaryta, kad griūtų į tą pusę?“, – retoriškai klausė vietinis gyventojas.

Su trenksmu į Rokiškį naujas prekybos centras turėtų ateiti šįmet.