Pasak jo, įtampas masinio vakcinavimo klausimu kelia ne tiek situacija didžiuosiuose miestuose ar sostinėje, kurioje, pirmadienį atvėrus galimybę gyventojams nuo 45 metų registruotis skiepui, nuo perkrovų ėmė strigti registracijos skiepijimui sistema. S. Krėpšta pažymi, kad techniniai trukdžiai yra, ko gero, neišvengiami, tuo tarpu didžiausia problema lieka tai, kad yra miestų, kurie apskritai neturi sistemų, leidžiančių skiepui registruoti didelius kiekius gyventojų.

„Miestai yra priversti formuoti gyvas eiles, nes nėra kaip užregistruoti didelio kiekio žmonių. Taigi visuotinės ir gerai veikiančios sistemos skiepams – jos tikrai labai trūksta“, – „Žinių radijui“ sakė prezidento vyriausiasis patarėjas.

Anot jo, šis klausimas ypač tapo aktualus, kai vakcinų trūkumo problema šalyje tapo iš esmės išspręsta.

„Šį rytą mes turėsime apie 220 tūkst. nepanaudotų vakcinų, o kitos savaitės pradžioje gausime dideles „Pfizer siuntas“... Iš esmės vakcinų trūkumo klausimas yra išspręstas ir dabar mes pereiname į antrąją fazę – efektyvaus ir greito skiepijimo fazę, kuomet visuotinė registravimo sistema ir jos sklandus veikimas yra kritiškai svarbus. Ir čia sprendimų ir atsakymų iš Sveikatos apsaugos ministerijos, be abejo, reikia labai greitai“, – teigė patarėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)