„Labai džiaugiamės, kad žmonės aktyviai registruojasi. Tačiau sistema dėl perkrovos patiria trikdžių. Tiekėjai šiuo metu tvarko problemas. Kviečiame žmones ir toliau bandyti ir registruotis skiepui“, – sakė Vilniaus savivaldybės atstovas Karolis Vaitkevičius.

Delfi primena, kad šeštadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius feisbuke rašė, jog per dieną skiepą nuo koronaviruso gavo 10 tūkst. gyventojų, o per visą praėjusią savaitę – 46 tūkstančiai.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę pranešė dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniuje skirianti 46,5 tūkst. vakcinų, įskaitant beveik 20 tūkst. dozių, anksčiau numatytų kitoms savivaldybėms.

Vilnius praėjusią savaitę skiepijo vyresnius nei 55-eri metų gyventojus. Pasak administracijos vadovės, kol kas sunku pasakyti, kokia jų dalis buvo paskiepyta.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės Linos Koriznienės teigimu, savivaldybė vis dar tebekviečia skiepytis ir senjorus. Šie, pasak jos, dažnai persigalvoja ir, pamatę, kad pasiskiepiję artimieji gerai jaučiasi, taip pat nusprendžia tai padaryti.

Pirmadienį Vilniuje skiepytis galės registruotis 45-erių ir vyresni gyventojai. Registraciją jiems atidaryti planuojama nuo 10 valandos.

„Tikėkimės, kad šią savaitę paskiepysime ne mažiau žmonių negu praeitą savaitę paskiepijo“, – sakė L. Koriznienė.

Jos teigimu, į šią amžiaus grupę perėjęs Vilnius kurį laiką žemiau prioritetuose nesileis. Kada tai bus daroma, priklausys nuo gyventojų aktyvumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (741)