Urna su velionio palaikais bus pašarvota Vilniaus laidojimo rūmuose (Olandų g. 22). Atsisveikinimas gegužės 1 d. nuo 12 val. iki 20 val., gegužės 2 d. – nuo 10 val. iki 14 val. Urna išnešama gegužės 2 d. 14 val.

Velionis bus palaidotas Antakalnio kapinėse, Vilniuje.

Kaip Eltai teigė ilgametis jo politinis bendražygis Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, K. Glaveckas mirė po komplikacijų, kilusių atlikus širdies operaciją.

Buvo aktyvus politikoje

K. Glaveckas gimė 1949 m. balandžio 30 d. Politikui buvo suteiktas profesoriaus laipsnis. Buvo vienas iš Lietuvos laisvosios rinkos instituto įkūrėjų.

K. Glaveckas politikoje buvo nuo 1986–ųjų. 1989–1990 m.jis ėjo Lietuvos komunistų partijos Centro komiteto ekonomikos ir socialinių klausimų skyriaus vedėjo, Centro komiteto sekretoriaus pareigas.
Susiję straipsniai
Seimo narys Kęstutis Glaveckas – ligoninėje, jo būklė sunki (276)

1990–1992 m. buvo Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo deputatas. Nuo 1996 m. Seimo narys.

1998–2000 m. Lietuvos centro sąjungos (LCS) pirmininko pavaduotojas, 2000 m. sąjungos pirmininkas. 2002 m. kaip LCS kandidatas nesėkmingai dalyvavo LR Prezidento rinkimuose (surinko 0,52 proc. rinkėjų balsų). 2003 m. Kauno miesto savivaldybės tarybos narys.

Aktyvus LCS vienijimosi su Lietuvos liberalų sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga iniciatorius ir šalininkas. 2003 m. gegužės 31 d. išrinktas Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pirmuoju pavaduotoju.

2005 m. pašalintas iš Liberalų ir centro sąjungos. 2008 m. įstojo į politinę partiją Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis.

K. Glaveckas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Yra paskelbęs daugiau kaip 300 mokslinių darbų rinkos ekonomikos klausimais Lietuvoje ir užsienyje; knygų „Gamybos intensyvinimo problemos“, „Rinkos ekonomika“ ir „Valstybinis reguliavimas“ autorius.


Po atliktos širdies operacijos kilo komplikacijų

Kaip ketvirtadienį skelbė portalas lrytas.lt, Seimo nariui K. Glaveckui po atliktos širdies operacijos kilo komplikacijų.

Savo ruožtu Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Jonas Pinskus portalui patvirtino, kad kolega iš tiesų turi sveikatos problemų.

„Turime informacijos, kad jis sunegalavęs, todėl ir nesilanko [Seime – aut. past.]“, – sakė J. Pinskus.

Savo ruožtu K. Glavecko žmona Rūta Rutkelytė sakė, kad šeima informacijos detaliau nekomentuoja.

Delfi primena, kad dar 2011 m. buvo manoma, jog K. Glaveckas gali svarstyti trauktis iš aktyvios politikos dėl sveikatos problemų.

2010 m. gruodžio viduryje K. Glaveckas pateko į ligoninę, mat Seime svarstant su kitų metų biudžetu susijusius projektus pasijuto blogai.

2009 m. į Aliaską išvykusį žvejoti K. Glavecką ištiko širdies priepuolis, jam skubiai atlikta širdies šuntavimo operacija ir implantuotas širdies stimuliatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)