Vilniuje ir Kaune, prognozavo Gismeteo.lt direktorius, šiandien oras šils iki 14 laipsnių. Šiauliuose bus apie 7, Panevėžyje ir Klaipėdoje apie 9 laipsnius šilumos.

„Šeštadienį orai bus ramesni ir gražesni, jau bus galima ir lauke daugiau pasivaikščioti ar pasisėdėti lauko kavinėse. Visgi, naktis vietomis bus šaltoka ir su minuso ženklu.

Šeštadienio naktį vietomis pietrytiniame šalies pakraštyje dar gali palynoti, kitur debesys sparčiai retės ir temperatūra kris žemyn. Vėsiausia bus šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose, čia numatomas 0–3 laipsnių šaltis, kitur bus apie 1–4 laipsnius šilumos.“

Jo teigimu, dieną vyraus ganėtinai malonūs orai – vyraus pragiedruliai, kritulių nenumatoma. Pūs nesmarkus šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 11, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 10 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 9 laipsnius šilumos.

„Sekmadienį vėl atkeliaus permainos – dangus apsiniauks, o gausesni krituliai pasirodys po pietų, pradedant pietiniais, pietrytiniais šalies rajonais.

Sekmadienio naktį be kritulių, vyraus silpnas vėjas, vietomis gali nusidriekti rūkas. Temperatūra svyruos tarp 1–5 laipsnių šilumos, kai kur dar bus apie nulį.

Dienos metu saulę slėps pilki debesys. Antroje dienos pusėje, vakarėjant, pro pietinius, pietrytinius šalies rajonus atkeliaus krituliai. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras sušils iki 12, Šiauliuose ir Klaipėdoje iki 11 laipsnių.“

Pirmąją gegužės savaitę, pažymėjo K. Petkevičius, orai bus vidutiniškai šilti, maždaug apie savaitės vidurį bus kiek šilčiau, dažnai sulauksime kritulių.

„Pirmadienį orai visai subjurs – šalį vėl merks krituliai, vietomis jie bus mišrūs, tad nenustebkite jei pasirodys šlapios snaigės. Nakties valandomis išsilaikys silpnai teigiama temperatūra, o dieną termometrų stulpeliai vargiai perkops 10 laipsnių ribą. Pūs gūsingas šiaurinių krypčių vėjas.

Remiantis dabartiniais prognozių modeliais, kitomis dienomis temperatūra jau kils aukščiau, dar antradienio naktis vietomis gali būti šaltesnė, kada temperatūra kris žemiau nulio. Tačiau per kitas paras tiek naktimis, tiek dienomis jau bus šilčiau. Dienomis termometrų stulpeliai drąsiau kils virš 10 laipsnių šilumos.“

Tačiau, pabrėžė Gismeteo.lt direktorius, dangus bus labai permainingas – vieną dieną lepins saulės spinduliai, kitą – prapliups lietus su perkūnija, todėl nuobodu nebus.

„Na, o šiltesnių orų, pagal dabartinius duomenis, galime tikėtis labiau antroje mėnesio pusėje, tad kol kas teks pabūti kantriems.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)