„Mums svarbus kiekvienas pasaulyje sukauptos gerosios patirties vakcinacijos srityje pavyzdys, kuriuo galėtume remtis čia, Lietuvoje (...) Mūsų šešėlinė Vyriausybė deda dideles pastangas ir nori padėti I. Šimonytės Vyriausybei, kad ši nestrigtų tose vietose, kur jau yra didelė kitų šalių patirtis“, – LVŽS išplatintame pranešime sako šešėlinis ministras pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Šešėlinio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, iš Izraelio mokosi visas pasaulis, šios valstybės patirtis vadinama „auksiniu standartu“, ja, pasak „valstiečio“ seka viso pasaulio mokslininkai.

„Mokslininkai pripažįsta, kad Izraelio centralizuota logistika, sveikatos priežiūros centralizavimas ir kartu gebėjimas lanksčiai spręsti problemas konkrečiose vietovėse, ilgametė patirtis skleidžiant informaciją apie vakcinas, taikli komunikacija, galėjimas greitai ir patogiai registruoti skiepui gyventojus – visa tai kartu, o ne tik faktinis didelio kiekio vakcinų turėjimas, lėmė milžinišką vakcinacijos sėkmę, kai per trumpą laikotarpį buvo vakcinuoti milijonai žmonių“, – sako Aurelijus Veryga.

Šešėlinės Vyriausybės posėdyje taip pat dalyvaus dr. Rimas Jankūnas, LSMU fiziologijos ir farmakologijos instituto dėstytojas, ilgametis Lietuvos atstovas Europos vaistų agentūroje. Jis išsakys savo pastabas dėl „Pfizer“ vakcinos antrosios dozės vėlinimo.

„Norėsime išgirsti žinomo eksperto nuomonę ir diskutuoti šiuo klausimu, nes dozės „pavėlinimo“ pasekmės gali būti ypač reikšmingos Lietuvos žmonių sveikatai – tokia saviveikla, neturint tam mokslinių duomenų, kuriuos būtų įvertinusi Europos vaistų agentūra registruodama vakciną, gali pasibaigti tuo, kad mažės vakcinos efektyvumas“, – tvirtina A. Veryga.

„Valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė taip pat susitiks su medikus vienijančiomis profesinėmis sąjungomis. Šešėlinis ministras pirmininkas R. Karbauskis tvirtina, kad susitikimas organizuojamas tam, kad šešėlinė Vyriausybė geriau suprastų, kas vyksta Arūno Dulkio vadovaujamoje Sveikatos apsaugos ministerijoje, kuri, kaip

rašoma LVŽS pranešime, buvo informuota apie medikų streiko galimybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)