„Jei žiūrėti racionaliai, tai negaila tų vakcinų Vilniui, tegul jie turi, tegul būna žmonės sveiki ir išvengia rizikų, bet aš kritikuoju ne tai, kad vakcinos atiteko Vilniui, bet kaip tai buvo padaryta“, – „Delfi“ laidoje kalbėjo Šiaulių miesto meras.

Vakcinos sostinei buvo skirtos paskutinę minutę, kai kituose miestuose vakcinuotis jau buvo pakviesti žmonės. Po staigaus sprendimo Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė „Delfi“ teigė, kad reaguoti reikėjo greitai: „Žinojome, kad tai turės neigiamą efektą, papildoma darbą savivaldybėms, bet turėjome priimti greitus sprendimus su pasekmėmis“.

Kiek pamiršus vakcinas, Šiaulių meras komentavo ir M.A.M.A. apdovanojimus, kurių aistros vis dar netyla. Kauno policijos pareigūnai po tyrimo nusprendė, kad organizatoriai neužtikrino, kad visi dalyviai laikytųsi saugumo reikalavimų. Socialiniuose tinkluose aktyvaus Šiaulių mero paklausus, kad gal viskas būtų buvę kitaip, jei viešumą būtų pasiekusios tik oficialios renginio akimirkos, o ne garsenybių „storiai“, meras pajuokavo: „Ir todėl Vilniuje vėliau pritrūko alaus, viskas susiję“.

Šiaulių meras laidoje negailėjo kritikos sostinės gyventojams. „Vilnius iš viso yra pernelyg atsipalaidavęs ir daro tikrai pakankamai didelę žalą todėl, kad akivaizdu, kad Vyriausybė orientavosi į sostinę, ir dėl to nepriiminėjo visai Lietuvai reikalingų sprendimų, – kalbėjo meras ir pridūrė, kad sostinė pandemijos akivaizdoje neprisiėmė pakankamai atsakomybės. – Atsakomybės sostinei tikrai pritrūko.“

A. Visocko teigimu, „arba tu veiki aplinką, arba aplinka veikia tave“. „Kadangi aplinka Vilniuje – „easy stilius“, – kalbėjo meras. – Užeikite į „McDonalds“. Kad ir dabar, pakalbėjus. Suprasite viską, apie ką aš kalbu.“

Vieno iš penkių didžiausių Lietuvoje miestų meras teigė, kad sostinė lyg didysis brolis turėtų rodyti pavyzdį. „Labai tikiuosi iš Vilniaus tikrosios lyderystės, kuri galėtų būti susieta su geresniu žmonių gyvenimu. Galbūt su ekologija, su ekologiškais dalykais, kuriuos būtų verta kopijuoti, tačiau nieko blogo nemanau, jei Šiauliuose tai vyksta ir Vilnius galėtų mus kopijuoti, – kiek nuo temos nukrypo meras ir pridūrė. – Noriu palinkėti Vilniaus merui iš tikrųjų atsistoti vėl ant kojų ir grįžti į save, koks jis buvo prieš metus, ir tiesiog žinoti, kad mes į jį žiūrime. Jis yra labai svarbus žmogus. To ir noriu palinkėti, kad jam asmeniškai susitvarkytų dalykai ir jis vėl grįžtų į žvilgančių akių žmogų.“

A. Visocko teigimu, ne tik meras, bet ir sostinė gyventojai turėtų susimąstyti. „Vilnius galbūt galėtų savęs paklausti, ar jis ir yra visa Lietuva, ar tikrai sostinė neša tą atsakomybę, kurios šalis tikisi iš sostinės? Ir tą atsakomybę, mano galva, turi nešti ne tik politikai. Atsakomybę turėtų nešti ir patys piliečiai. Nes, patikėkite, tikrai „nesižiūri“, kai baruose 21 valandą velniai žino kas“, – kalbėjo A. Visockas ir pridūrė, kad Vilnius, atsižvelgiant į susirgimų lygį, galėjo rekomenduoti barams dirbti iki šeštos ar septintos.

Nors pokalbio pabaigoje meras pridūrė, kad myli ir sostinę, ir visus žmones. „Mano išeities taškas – visi žmonės yra geri“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ aptariamos savaitės naujienos, tad ir meras A. Visockas laidoje kalbėjo ne tik apie sostinę, bet ir apie daugiau įvykių. Visą pokalbį galite rasti čia, o per „Delfi“ televiziją laidą galite matyti penktadieniais 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (303)