Kaip BNS patvirtino Vilniaus mero atstovas Karolis Vaitkevičius, sistema buvo sutrikusi apie pusvalandį ir šiuo metu vėl veikia. Pasak jo, dėl sutrikimų laukti turėjo ir atvykusieji kituose vakcinavimo centruose.

„Laikinai buvo sutrikusi tiekėjų sistema, dėl to ir susidarė eilė. Sistema sutvarkyta, žmonės eilėje informuojami, kad teks truputį palaukti, bet vakcinavimo centras jau veikia visu pajėgumu ir netrukus eilės jau turėtų nelikti“, – sakė K. Vaitkevičius.

Anot jo, centro pajėgumai yra dideli, tikimasi, kad iki vakaro laukiančiųjų gyvoje eilėje nebeliks.

Vakcinacijos centras parodų ir kongresų rūmuose „Litexpo“ atvertas šį pirmadienį, kaip skelbta, jame per dieną galima paskiepyti iki 15 tūkst. žmonių.

Vilniaus savivaldybė šią savaitę gavo 45 tūkst. „Pfizer“ vakcinų, iš jų apie 20 tūkst. anksčiau buvo numatyta kitoms savivaldybėms. Visas vakcinas tikimasi panaudoti iki sekmadienio.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sprendimas perskirstyti dalį vakcinų Vilniui dėl sudėgingos epidemiologinės situacijos sostinėje sukėlė kai kurių savivaldybių pasipiktinimą, nes jos turėjo atšaukti dalį suplanuotų registracijų skiepams.